Rektör Karabulut’tan Öğretmenler Günü Mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Kutsal olduğu kadar sorumluluğu da ağır bir mesleği icra ederek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgi ve şefkat ile yoğurarak yarınlara hazırlayan tüm öğretmenlerimizin günlerini en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

1477 kez okundu.
Rektör Karabulut’tan Öğretmenler Günü Mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesaj şu şekilde:

Kurtuluş Savaşımızın lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Millet Mektepleri’nin Başöğretmeni” unvanını kabul etmesinin 92. yıldönümü vesilesiyle; kutsal olduğu kadar sorumluluğu da ağır bir mesleği icra ederek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgi ve şefkat ile yoğurarak yarınlara hazırlayan tüm öğretmenlerimizin günlerini en içten duygularımla kutluyorum.

Öğretmenlik mesleği milletimiz tarafından her dönemde kutsal bir uğraş olarak görülmüş, mübarek dinimiz de bu kutsallığı en kuvvetli bir biçimde tahkîm etmiştir. Âlemlere Rahmet Peygamber Efendimiz’in “Bilmeyenlere ilim öğretmek sadakadır, sadakanın en faziletlisi de bir Müslüman’ın ilim öğrenmesi ve başkalarına öğretmesidir.” şeklindeki hadîs-i şerifi, öğretmenin ve öğrenmenin kültürümüzdeki karşılığını en güzel haliyle yansıtmaktadır.

Öğretmenlik yalnızca eğitim ve öğretim sürecinde öğrencilere bilgi aktarımında bulunmak değil, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilginin yanında tecrübe, irfan ve yüksek bir ahlakî donanım ile hayata hazırlama mesleğidir.

Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz onların kişiliklerini, hayata ve insana bakış açılarını da şekillendirmektedir. Dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken ve aynı zamanda da millî ve manevî değerlerle mücehhez kılınmış sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde eğitimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, ülkeler arasındaki rekabet bilgi düzeyinde işlemekte ve toplumların geleceği verilen eğitimin başarısı ve kalitesi ile değerlendirilmektedir. Bu anlamda üniversitelerimiz bilim üreten merkezler olma özelliklerinin yanında toplumun yetişmiş insan gücü ihtiyacını da karşılayan kuruluşlarımızın başında gelmekte, bu açıdan hayatî bir sorumluluk taşımaktadırlar. Nitekim üniversitelerin yetiştirdiği her düzeydeki elemanların yeterlik düzeyleri ile toplumun ihtiyaçlarının karşılanması arasında güçlü bir ilişki vardır. 

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin her kademesinde görev alan öğretmenlerimiz, çağımızın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinlikleri ana sınıfından başlayarak öğrencilerine çağdaş yöntem, bilgi ve teknolojileri kullanarak aktarmakta ve onların donanımlı bireyler olarak yetişmelerinde en önemli vazifeyi üstlenmektedirler. 

Bu vesile ile başta kutsal mesleklerini icra ederken şehit düşmüş eğitimcilerimiz olmak üzere ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.

Anadolu’nun dört bir yanında büyük bir fedakârlık ve özveri ile çalışarak geleceğimizin mimarı olan tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, her birini öğretmenlik seçimlerinden dolayı ayrı ayrı tebrik ediyor, sağlık ve başarı dileklerimi iletiyorum.

 

Rektör Karabulut’tan Öğretmenler Günü Mesajı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi