Amedspor'dan adalet çağrısı

Amedspor, Kulübü'nden açıklama

829 kez okundu.
Amedspor'dan adalet çağrısı

Amedspor kulübü'nden açıklama

yayımlanan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son haftalarda gerek sahamızda gerekse de dış saha maçlarımızda hem hakemlerin aleyhimize yönelik kararları hem de TFF’nin Covid-19 talimatı hiçe sayılarak rakiplerimizin taraftarları usulsüz bir şekilde stadyumlara alınmasına yönelik açıklamamızdır.

Hakem hataları

Şanlıurfaspor maçı ile başlayan ve Sarıyerspor maçında aleyhimize devam eden hakem hataları son olarak Afyonspor müsabakasında kabul edilemez bir hal almıştır. Bu müsabakaya Afyon şehrine komşu il olan Isparta bölgesinden Şeref Taştan’ın hakem olarak atanması kafalarda soru işaretleri bırakmıştır. Daha önceki maçlarımızda rakip takım lehine haksız kararlar vermesiyle tanıdığımız Şeref Taştan, Afyonspor müsabakamızda ise verdiği kararlarla 2 puanımızı gasp etmiştir. Hakemlik mesleğine bağdaşmayan tavır ve kararları sonucunda görev aldığı her müsabakamızda kulübümüz aleyhine çaldığı düdüklerle kulübümüze özel bir yaklaşımı olduğu izlenimi uyandırmıştır.

Sahada adaleti sağlamakla yükümlü hakemlerin adil bir yönetim sergilemeleri gerekirken aleyhimize verdikleri kararlar nedeniyle ciddi puan kayıpları yaşadık. Hakemlerin daha hakkaniyetli bir şekilde maç yönetmeleri gerektiğini ve takımımızın aleyhine verilen haksız kararların göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, bu hususta gerekli itirazlarımızı TFF nezdinde yapacağımızın bilinmesini isteriz.

Usulsüz seyirci alımı

Kocaelispor maçımızda rakip takım seyircileri usulsüz bir şekilde stadyuma alınarak, TFF Covid-19 talimatları ve görevlilerin sağlığı hiçe sayılmıştır. Bu müsabakada rakip takım taraftarlarının usulsüz bir şekilde localarımıza alınması, iç saha maçlarımızda bile takımımıza yönelik deplasman takımı görüntüsü oluşturmuştur. Milyonlarca taraftarı olan kulübümüzün haklarını hiçe sayılmasını kabul edilemez olduğunu belirtiriz. Yaşanılan bu hukuksuzluğa karşı gerek maç sırasında gerekse de yazılı itiraz yoluyla ilgili TFF birimlerine itirazlarda bulunduk. Ancak bugüne kadar ilgili kulüplere herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamıştır. Bu kararların sporun bütünleştirici ruhuna, hukukun eşitliği ilkesine aykırı olduğunu ve TFF tarafından konulan talimatların tüm kulüplere eşit bir şekilde uygulanmasını gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Kulübümüzün bütün haklarını her şartta sonuna kadar savunacağımızı ve kulübümüz aleyhine verilen her türlü haksız karara karşın yasal girişimlerimizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Son olarak maç sahada kazanılır ilkesini aşındıran haksız rekabete neden olan bu uygulamalar biran önce sonlandırılmalıdır. Afyon maçı hakemini bir daha sahalarda görmek istemiyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Amedspor Kulübü

Amed spor'dan adalet çağrısı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi