Dünya Doktorları: Tüm insanların insan onuruna yaraşır şekilde yaşaması için çalışıyoruz

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mültecilerin haklarına dikkat çeken Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin “2020 yılı boyunca, Türkiye’de ve Suriye’de toplam 406 bin 632 mültecinin insan onuruna yaraşır, sağlık ve psikososyal destek hizmeti almaları için çalıştık” dedi.

12242 kez okundu.
Dünya Doktorları: Tüm insanların insan onuruna yaraşır şekilde yaşaması için çalışıyoruz

Tüm dünyada din, dil, ırk ayrımı gözetmeden kriz ortamlarından etkilenen insanlara yönelik çeşitli çalışmalar yürüten Dünya Doktorları Derneği (DDD), 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıylamültecilerin pandemide yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 71 yıl önce bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Ülkemiz 1949 yılında imzacı oldu. Bildirge, insan hakları konusunda en temel belge. Irk, renk, din, cinsiyet, dil, siyasi veya diğer görüşler, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğum veya diğer statüler sebebiyle ayrım gözetmeksizin hepimizin doğal insan haklarına sahip olduğunu vurguluyor. Biz de bu bildirgede ifade edildiği gibi ayrım gözetmeden, tüm insanların, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşaması için çalışıyoruz” dedi.

Yüz binlerce mülteciye sağlık hizmeti

Bilgin “Bu yıl insani krizlere pandemi de eklendi. Mülteciler için hayat koşulları daha zor hale geldi. Dünya Doktorları Derneği, 2020 yılı boyunca İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonu ve işbirliği ile İzmir’de ve Manisa’da bulunan mülteci ve mevsimlik işçilere mobil sağlık ünitelerimiz ile birinci basamak sağlık hizmetleri ve bununla beraber aile planlaması ve cinsel üreme sağlığı hizmetleri de olmak üzere toplam 4 bin 599 kişiye hizmet sağladık. Bunlara İstanbul ve Hatay’da verilen psikososyal destek hizmetleri de eklendiğinde, Türkiye’de toplan 13 bin 371 mülteciye sağlık hizmeti ulaştırdık” dedi.

Türkiye dışında da insani yaşam koşullarını iyileştirmek için çalıştıklarını söyleyen DDD Başkanı Hakan Bilgin “Suriye’de 230 bin 890’ı İdlib, 153 bin 926’sı Afrin’de olmak üzere toplam 384 bin 816 mülteciye birinci basamak sağlık hizmeti sağladık. Suriye’de 2 bin 248’i İdlib, bin 498’i Afrin’de olmak üzere toplam 3 bin 746 mülteciye ruh sağlığı ve Psikososyal destek alanlarında hizmet verdik” şeklinde konuştu.

 

 

Dünya sağlık doktur
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi