Göbeklitepe’deki monolitin benzeri Karaköprü’ye dikildi! Baydilli dikiliş amacını açıkladı

Karaköprü Belediyesi tarafından kısa süre sonra açılacak olan ve Yaşam Parkı’nda yer alan Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nin önüne de monolit dikildi.

1754 kez okundu.
Göbeklitepe’deki monolitin benzeri Karaköprü’ye dikildi! Baydilli dikiliş amacını açıkladı

Göbeklitepe yakınlarında 5 Şubat cuma günü bulunan ve 9 Şubat'ta kaldırılan monolit, tüm dünyanın ilgisini çekti. Günlerce vatandaşların ne amaçla kimler tarafından yerleştirildiğine yönelik senaryolar ürettiği monolitin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; 'Türkiye Milli Uzay' programında yaptığı konuşmasında programın tanıtımı için yerleştirildiği ortaya çıktı.

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ DİKTİ

Karaköprü Belediyesi tarafından kısa süre sonra açılacak olan ve Yaşam Parkı’nda yer alan Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nin önüne de monolit dikildi. Karkaöprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, düzenlediği basın toplantısı ile monolitin dikilme amacını anlattı.

“BİLİM MERKEZİ İLE ÖZDEŞLEŞTİRİP BİLİM MERKEZİ’NİN TANITIMINI EN GÜZEL ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEK”

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, monolitin uzay merkezinin tanıtımına katkı yapacağını ifade ederek, “Yaşam parkımızın içerisinde bulunan ve çok kısa bir süre sonra açılışını gerçekleştireceğimiz Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nin önündeyiz. Cumhurbaşkanımız Türkiye için 2023 yılını uzaya çıkma hedefi belirledi. Bu konuda öncelikle Şanlıurfa için çok önemli olan ve tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’de bir mozole ile cumhurbaşkanımız Türkiye’ye ve dünyaya duyurdu. 5 Şubat’ta Göbeklitepe’ye konulan ve yaklaşık 9 Şubat’ta kaldırılan mozolenin aynısını Bilim Merkezi’ne getirip Bilim Merkezi ile özdeşleştirip Bilim Merkezi’nin tanıtımını en güzel şekilde gerçekleştirecek. Böylelikle Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olduğunu göstermek ve bununla birlikte geleceği en iyi şekilde inşa edecek olan gençlerin uzayla bilimle yoğrulmasını ve öncelikle buradaki bilim merkeziyle birlikte alacakları en güzel eğitimlerle birlikte geleceğin bilim insanlarını, astronotlarını yetiştirmenin kanaati içerisinde olacağız. Bilim merkezimizin Karaköprü’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

# SON DAKİKA | şanlıurfa başkanı olan bir belediyesi belediye karaköprü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi