TDP Şanlıurfa İl Başkanı Ağolday'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Şanlıurfa İl Başkanı Bahri Ağolday’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

2493 kez okundu.
TDP Şanlıurfa İl Başkanı Ağolday'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Şanlıurfa İl Başkanı Bahri Ağolday, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ağolday , Şöyle ,Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Ağolday'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik, dini, ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır, Osmanlıdan günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar, erkeklerle birliktesosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir.

Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur. Takdir edersiniz ki; kadınlarımız bu süreçte kendilerini yenilemekte, geçmişin pratiklerini sorgulamakta ve yine kendilerini ifade edebilecekleri sivil toplum örgütlerine ihtiyaç duymaktadırlar.

Ancak şunu ifade etmek isterim ki, demokrasinin en somut, tek ve en meşru aracı olan, 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile yürürlüğe giren " Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması " kadınlarımıza yetmemektedir. Kadınlarımız, hayatımızı şekillendiren tüm alanlarda, gerek karar alma mekanizmaları gerek temsil organlarında daha fazla yer almak ve geleceğin şekillenmesinde aktif birey olmayı istemektedirler.

Biz, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz.

İşte bugün bu sorumluluğu yeniden hatırlama vaktidir!

Daha önce de ifade ettiğim gibi bugün dünya kadınlar günü, dünyanın dört bir tarafında, çocuklarıyla savaşın ortasında kalan veya çeşitli nedenlerle hak hukuk adalet ve demokrasi mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyor, verdikleri mücadelede zafer diliyoruz ve kadına şiddete hayır diyoruz..

Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor saygılarımı sunuyorum.

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI

Bahri Ağolday

 

 

TDP Şanlıurfa İl Başkanı Ağolday'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi