Karadeniz’deki selden yaşamını yitirenlerin sayısı 27’ye çıktı

KASTAMONU - Karadeniz’de meydana gelen selde yaşamını yitirenlerin sayısı 27’ye yükseldi. Selden dolayı hala ulaşılamayan kişilere ilişkin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

610 kez okundu.
Karadeniz’deki selden yaşamını yitirenlerin sayısı 27’ye çıktı

Karadeniz’de 11 Ağustos’ta başlayan şiddetli yağışlardan sonra Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel meydana geldi. Bartın'ın Ulus, Kastamonu'nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ile Sinop'un Ayancık ilçeleri selden etkilendi.
 
Selden etkilenen bölgelere ilişkin son durumu açıklayan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır” denildi.
 
KAYIP KİŞİLER 
 
AFAD açıklamasında, ayrıca “Bartın İli Ulus Akörensöküler Köyü’nde kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleri ile sürdürülmektedir. Sinop Ayancık ve Kastamonu Bozkurt İlçeleri’nde arama ve kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız devam ettirilmektedir” bilgisini geçti.
 
Sinop'taki sel nedeniyle birçok yol ve köprüde çökme meydana geldi. Ayancık ilçesindeki çay üzerinde bulunan iki köprü yıkıldı. İlçe merkezindeki birçok ev, iş yeri ve araç sular altında kaldı. Bölgeye gönderilen çok sayıda iş makinesi çalışma yaparken ilçede kesilen su ve elektrik hala verilmiş değil. Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede kurtarma çalışmaları bot ve TSK'ye ait helikopterlerle yapıldı.
 
METEOROLOJİDEN AÇIKLAMA
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ölçümlerine göre, selden etkilenen bölgelere son 24 saatte mevsim normallerinin çok üstünde yağış düştü. Kastamonu’nun Küre ilçesinde metrekareye 198 kilogram, Pınarbaşı ilçesinde metrekareye 167 kilogram yağış düşerken, Sinop Ayancık’ta kaydedilen yağış miktarı metrekare başına 240,5 kilogram oldu.
 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, selin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gidecek.

 

(MA) 

Karadeniz’deki selden yaşamını yitirenlerin sayısı 27’ye çıktı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi