Büyükşehir, Üniversite Öğrencilerini Danışma Masasında Karşılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın üniversite adayı gençlere "Üniversite Ankara'da Okunur" çağrısı üzerine harekete geçenBUGSAŞ ve Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, öğrencileri AŞTİ’de (Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi)gelen yolcu katında yer alan danışma masasına bekliyor. BUGSAŞ “Danışma Masası”personelleri; Ankara’ya ilk kez gelen öğrencileri Ankara’da ki üniversite hayatı, yer, konum, ulaşım ve Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere yönelik sunduğu hizmetlerhakkında bilgilendiriyor.

1547 kez okundu.
Büyükşehir, Üniversite Öğrencilerini Danışma Masasında Karşılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi iş birliğinde Ankara’ya ilk kez gelen öğrencileri bilgilendirmek ve yönlendirmek amacıyla “Danışma Masası” açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın üniversite adayı gençlere "Üniversite Ankara'da Okunur" çağrısı üzerine harekete geçen BUGSAŞ ile Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırmak için gençleri AŞTİ’de(Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi)gelen yolcu katında yer alan danışma masasına bekliyor.

“ANKARA ÖĞRENCİ KENTİDİR, HER TÜRÜ SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAYA GAYRET EDECEĞİZ”
Büyükşehir BelediyesiBUGSAŞpersonelleri;Başkent’e gelen öğrencileriAnkara’da ki üniversite hayatı, yer, konum, ulaşım ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere yönelik sunduğu hizmetler hakkında bilgilendiriyor.
Üniversite sınav sonuçları açıklandıktan sonra Başkan Yavaş’ın öğrencilereÜniversite Ankara'da Okunur çağrısında bulunduğunun altını çizenBUGSAŞ Yönetim Kurulu BaşkanıMustafa Koç, şu bilgileri verdi: “Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisiyle birlikte çalışıyoruz. AŞTİ’de gelen yolcu katında danışma masamızı açtık. Ankara’ya ilk kez gelen öğrencilerimize Ankara’da ki üniversite hayatından Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere yönelik hizmetleri, Ankara Kent rehberinden ulaşım hizmetlerine kadar pek çok konuda yardımcı oluyoruz. EGO otobüs kartlarını nasıl kullanabilecekleri, 60 TL ile 200 binişlik abonman kartını nasıl alabilecekleri, öğrenci evlerine yüzde 50 su tüketimi indiriminin olduğunu, ücretsiz ring seferleri, ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti olduğunu ve Başkent Kart kullanımı ile ilgili de bilgi veriyoruz. Başkent mobil uygulamasını da öğrencilerimizin kullanmasını öneriyoruz. Öğrencilerimiz alışverişlerini daha uygun fiyata Başkent Marketlerden yapabilecekler. Ankara öğrenci kentidir, öğrencilerin her türü sorunlarına çözüm bulmaya gayret edeceğiz. Öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyorum.”

ÖĞRENCİ DOSTU BAŞKENT
Danışmanlık alan öğrencilere Ankara’da ki Üniversitelerin ve KYK yurtlarının adres ve iletişim bilgileri ile Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere yönelik yaptığı hizmetlerin yer aldığı bilgi kitapçığıda ücretsiz olarak dağıtılıyor. 
Danışma Masasında öğrencileri karşılamayı bekleyen BUGSAŞ danışma personelleri ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri,gençlere şu mesajları verdi:
-BUGSAŞ Danışma Personeli Berna Sülen: “Ankara’ya gelen öğrenci adaylarımıza ulaşım bilgileri, adres bilgileri konusunda yönlendiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerin yararlanabilecekleri tüm destekler hakkında bilgi veriyoruz. Öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırmak için Belediyemizin sunduğu tüm imkanlarıtek tek anlatıyoruz.”
-Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Hilal Gedik:“Bugün burada Ankara’ya yeni gelen üniversiteli arkadaşlarımıza şehri tanıtmak ve kolaylaştırıcılık yapmak için burada bulunuyoruz. Bizler Ankara’nın değerlerini üstlenmiş ve bu değerlerin taşıyıcılığına değer katmak isteyen gençleriz. Yeni gelecek arkadaşlarımıza da bu misyonu aşılamak istiyoruz. Bir şehre gelince Ankara nasıl bir yerdir ve nereye nasıl gidilir konusunda destek oluyoruz. Kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz. Başkent gençliği adı altında bir ruh oluşturmak istiyoruz. O nedenle arkadaşlarımızı karşılamak için burada bulunuyoruz.”
-Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Eylül Dumlu: “Biz gençlik meclisi üyesi arkadaşlarımızla beraber Ankara’ya şehir dışından gelen arkadaşlarımıza yardımcı olmak ve öğrencilik hayatlarını kolaylaştırmak için buradayız.”
-Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Ali Düşdemir: “Üniversiteli arkadaşlarımızı karşılamak için buradayız. Yaşanan sıkıntıları yaşamamaları için daha kolay ve daha hızlı adaptasyon yaşamaları için AŞTİ’de öğrenci arkadaşları karşılama etkinliğinde buluştuk.”
- Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Muhammed Ünsal: “Ankara’ya gelen öğrencilerin sorularına yanıt vermek için danışma masamıza bekliyoruz.”

Büyükşehir Üniversite Öğrencilerini Danışma Masasında Karşılıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi