Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

161 kez okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Sanayi ve turizme kadar her alanda tesis var. Eğitimde aralarında Toroslar Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi'nde yer aldığı çeşitli eğitim yatırımlarımızı bugün burada resmen hizmete açıyoruz.

1,2 milyar liralık yatırımla hayata geçirdik. 19 ayrı projenin açılışını da burada gerçekleştiriyoruz.

Organize Sanayi Bölgemizin 3 kısmıyla model fabrika ve yenilik merkezimizi de bugün resmen hizmete veriyoruz.

Tüm bu eser ve hizmetlerin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların Mersin'e kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı kurumlarımızı özel sektörümüzü mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum.

Buluşmamıza gelmeden önce Akkuyu Nükleer Güç Santralini ziyaret ettik. İşçilerimizin gayretleriyle santral inşaatı hızla yükseliyor. İnşallah 1. ünitesi 2023'ün Mayıs'ında bitecek.

Türkiye'nin ilk nükleer santralinin bu ünitesini İnşallah 2023 Mayıs'ında açıyoruz.

Bu projeyi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz. Dünyada 32 ülkede 443 nükleer santral halen faaliyetteyken 19 ülkede 51 nükleer santral inşası sürüyorken Türkiye'yi bu imkandan mahrum bırakmak isteyenlerin derdi başkadır.

Ülkemiz en kısa sürede 2. - 3. nükleer santrallerine kavuşturacak adımları da atmaktır.

Burada 4 ünite yapacağız. Mersin bu önemli yatırıma ev sahipliği yaparak büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında da en önde olduğunu ispatlamıştır.

Akkuyu'daki bu stratejik yatırımın ülkemize kazandırılmasında ve inşasında emeği geçenleri de buradan tekrar tebrik ediyorum.

Mersin Limanı ve serbest bölgesi ülkemizin en önemli dış ticaret merkezlerinden. Bu yılın ilk 7 ayında Mersin'den yapılan ihracat ne kadar biliyor musunuz? 2,2 milyar doları geçerken yine bu bölgeden yapılan ithalatta 2 milyar doları bulmuştur.

Serbest bölgede faaliyet gösteren firmalarımız 10000 kişilik istihdamları ve Ocak-Ağustos döneminde 2,2 milyar dolara yaklaşan ticaret hacimleri ile ekonomimize çok ciddi katkı sağlıyorlar.

Mersin'deki bu güzel tablonun gelişerek sürmesi için her türlü desteği sağlıyoruz.

KOBİ'lerimize 364 milyon kredi ve sigorta desteği verdik.

Yangın ve sel afetlerinden zarar gören hiçbir vatandaşımızı üreticimizi çiftçimizi esnafımızı yalnız bırakmadık.

Güney komşularımızdan kaynaklanan büyük göç yüküne rağmen Mersin kalbini ve kollarını mazlumlara açan onurlu duruşundan asla taviz vermemiştir.

Göç sorununda Türkiye Tek başına bu yükü taşıyacak değildir. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bu konuda yük paylaşması gerekmektedir. Artık daha gerçekçi ve somut adımlar atmasının vakti gelmiştir.

Biz kardeşliğimizin insanlığımızın Gereğini yaptık. Yapmayı sürdürürüz. Daha önce Irak'ta ardından Suriye'de şimdi de Afganistan'da yaşanan trajedilerin karşısında bizim kadar ilkeli duruş sergileyen fedakarlık yapan hiçbir ülke yoktur.

Ama bu hassasiyetimiz kendi güvenlik ve refah bencilliklerinin bekçiliğine dönüştürme kalkanların istismar aracı haline getirmeyeceğiz.

Önümüzdeki dönemde daha büyük paylaşımı için gereken girişimleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Mersin'in hakkını hukukunu yedirmeyiz.

Mersin'in bölgede zaten zirvede olan yıldızını daha da yükseğe çıkarmak için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Daha çok üreten daha çok kazanın daha çok büyüyen daha çok gelişen bir Mersin için durup dinlenmeden çalışacağız.

Türkiye'ye diz çöktürmek için yıllardır çırpınanların kursaklarında bırakarak 2023 hedeflerimize yürüyoruz.

Eski Türkiye'yi yeniden hortlatmak olanların tersine biz 2053 vizyonu 2071 vizyonu demeye devam ediyoruz. Bay Kemal rahatsız oluyor. Varsın olsun bana şunu söylemek lazım bu ülkede senin bir dikili ağacın var mı?

Eser ve hizmet siyasetimizde adım adım taşlarını da döşüyoruz. Mersin'in ülkemiz için kritik bir dönüm noktası olan bu kutlu yolda bize daha güçlü destek vereceğinize inanıyoruz.

2023 inşallah bir dönüm noktası olacak değerli kardeşlerim. Büyük ve güçlü Türkiye derken bu ifadeyi içi boş bir siyasi slogan olarak söylemiyoruz. Bu iddiamızı geçtiğimiz 19 yılda her alanda ülkemize kazandırdığımız güçlükle  ve hizmet siyaseti ile altyapısıyla bunun üzerine bina ediyoruz.

9 yılda Mersin'e ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 38 milyar lira tutarında Mersin'e yatırım yaptık.

Mezitli'deki konutları yıl sonuna kadar hak sahibi vatandaşlarımıza vereceğiz.

Mersin'e iki Yat Limanı Anamur'a bir iskele kazandırdık. Erdemli Balıkçı Barınağının yapımı devam ediyor. Mersin'e 8 baraj ve 11 gölet inşa ettik. 13 baraj ve 8 gölet daha inşa ediyoruz.

Pamukluk Barajı inşaatında sona yaklaşıyoruz. Hayata geçtiğimiz proje Mersin'de 135 bin dekar zirai arazi sulamaya açtık. Yapımı devam eden tesisleri 243 bin dekar arazi de sulamaya açacağız.

Mersin Şehir Merkezi ve Tarsus ilçesinin içme suyu ihtiyacını inşa ettiğimiz İshale Hattı vasıtasıyla karşıladık.

Mersinli çiftçilerimize toplam 2 buçuk milyar liralık tarımsal destek verdik.  Sanayide son 19 yılda Mersin'e yeni 3 Organize Sanayi Bölgesi 1 Endüstri Bölgesi 2 Teknopark 11 Araştırma Geliştirme Merkezi ve bir Tasarım Merkezi kurduk.

Yenişehir Akdeniz Toroslar Mezitli ve Tarsus ilçelerimize doğalgaz geldi mi? İşte biz buyuz biz neyi yaşıyorsak biz neyden istifade ediyorsak benim Mersinli kardeşim de ondan istifade edecektir.

Yakında Mut'a Erdemli ve Silifke'ye 2023 yılında Anamur Aydıncık Bozyazı ve Gülnar'a da doğalgaz arzı sağlamayı planladığımızın müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kardeşlerim ülkeye ve millete eser kazandırmak hizmet kazandırmak nasip işidir. Hamdolsun biz bu şerefe nail olduk. 

İftira ile çarpıtma ile ülke gündemini bulandırmak insanları kandırmaya çalışmak sananlar eserin hizmetin yatırımın kıymetini bilmezler.

Yıllarca bu ülkede siyaset yapıp siyasi parti faaliyeti yürütüp hatta zaman zaman idare bile gelip tek çivi çaktığı tek hayırlı hizmeti olmayanlar var.

Milletin derdiyle dertlenmeyen hiçbir yaraya merhem olamaz. Hiçbir beklentiye cevap veremezsiniz.

Sizlerin karşınıza gelenleri ağızlarından çıkan laflarla değil yaptıklarıyla ortaya koydukları eserlerle gerçekleştirdikleri icraatlarla ölçüp biçmenizi istiyoruz.

Bu ülkeye daha fazla demokrasi getireceğini söyleyenlerin geçmişte millete nasıl zulüm ettiklerini insanları inançlarından fikirlerinden hatta kıyafetlerinden dolayı nasıl ötekileştirmelerini hatırlayın.

Kendilerinin ülkeyi kalkındıracak söyleyenlerin geçmişte yapılan her iş her yatırıma her hizmete nasıl köstek olduklarını hatırlayın.

Ondan sonra da bir bakın kafa aynı kafamı? Evet aynı kafa. Öyleyse aynı kafadan farklı neticeler çıkartmasını beklemek akıl kârı bir iş değil.

Ülkemize yönelik haksız hukuksuz adaletsiz nice saldırı olur ya kulaklarının üstüne yatarlar ya onlar da aynı koroya katılırlar. Türkiye'nin aleyhindeki her kampanyanın içerdeki borazanlığına soyulan bu zihniyet yerli ve milli her adıma da karşı çıkarak gerçek yüzünü de ortaya koymaktadır.

Ülkemiz maruz kaldığı saldırılara karşı dimdik ayakta kalmayı siyasi ekonomik askeri olarak sınırları ötesinde geniş bir etki alanı oluşturmayı bunlara rağmen başarmıştır.

Vesayete koltuk germekten darbecilerin yoldaşlığından, teröristlerin destekçiliğinden, figüranlığından ne ararsanız bunlarda ve bay Kemal de var.

Bunlarda tek olmayan yerli duruştur milli duruştur eser ve hizmet siyasetidir.

Nasıl Türkiye'yi darbecilerden temizlediysek. Terör örgütlerinin kuşatmasından çıkardıysak bölgesel bir güç haline getirdiysek küresel sistemde söz sahibi yaptıysak İnşallah bundan sonra çok daha fazlasını milletimize kazandıracağız.

Yeter ki birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım.

2023'e kadar durmak yok yola devam."

 


Hibya Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi