Fenerbahçe ve Galatasaray kimlik kaybı yaşıyor

Spor yazarı Ahmet Çakır, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kimlik kaybı yaşadığını iddia etti.

149 kez okundu.
Fenerbahçe ve Galatasaray kimlik kaybı yaşıyor

MEHMET BAYER - HİBYA - 21.09.2021 - Spor yazarı Ahmet Çakır, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kimlik kaybı yaşadığını iddia etti.

Çakır, Süper Lig'in 5. haftasında çok ilginç sonuçlar alındığını ve henüz çok erken olmasına karşın bazı konularda fikir edinme, geleceği öngörme olanağı doğduğunu bildirdi. 

En dikkat çekici durumun hafta içinde ''Avrupa fiyakası'' yaşamış iki takımın  yenilgileri olduğunu aktaran Çakır, ''Galatasaray, Alanyaspor karşısında, Fenerbahçe de Başakşehir önünde hiç beklemediklerini yenilgilerle sarsıldı. Aynı Avrupa sarsıntısını üstelik evinde yenilgiyle yaşayan Beşiktaş ise Antalya deplasmanında adeta destan yazdı.'' dedi.

Çakır, Trabzonspor'un da Avrupa’ya erken veda edişinin ardından ligde de bir sancı yaşamak istemediğini İstanbul’daki Kasımpaşa galibiyetiyle gösterdiğini belirterek, ''Beşiktaş ve Trabzonspor ligin zirvesinde yer alırken, sezon sonuna kadar buradan uzak düşmeyeceklerini de çok açık biçimde gösterdiler. İki takım da transferde yaptıkları akıllıca işlerin ödülünü alır gibiler. Normal koşullarda ellerindeki oyunculardan çok da farkı olmayan adamlara verilen inanılmaz paralarla transfer yapıyormuş gibi görünüp sonrasında bunun acılarını çeken iki kulüp, bu kez yaptıkları doğru hamlenin ödülünü alacak gibi görünüyor.'' diye konuştu.

- Sergen Yalçın’ın performansı

Sakatlıklar nedeniyle kadrosunda dalgalanma yaşayan Beşiktaş’ın Antalya’da 2-0’dan geri gelip maç kazanmasının kesinlikle yeni bir şampiyonluğun habercisi olduğuna işaret eden Çakır, şöyle devam etti:

''Evet, henüz çok erken, bu köprülerin altından daha çok su akar ama olacak olan da bir şeylerinden belli olur. En önemlisi, teknik direktör Sergen Yalçın’ın performansı. Hiçbir konuda mazeret aramadan, mutlaka söylenmesi gereken bu türden sıkıntıları bile umursamadan işini yapması hepimizi şaşırtıyor. Çünkü milli takımın başına getirilen Stefan Kuntz’un da söylediği gibi Sergen Yalçın öyle disiplinli çalışmayı, plan-programı filan pek umursayan biri olmamıştır. Öyle bir futbolculuk kariyerinden böyle bir teknik adamlığa evrilmek, elbette ki takdir edilecek bir durumdur. Buna karşılık 'İmparator' Fatih Terim’in son şampiyonluktan bu yana sürekli patinaj yapması, harcanan dehşet verici paralara karşın ortaya derli toplu bir takımın çıkmayışı da gerçekten ilginçtir. Terim’in 'artık yapamadığı' yolundaki düşünce, her geçen gün biraz daha yaygınlaşmakta ve taraftarın hoşnutsuzluğunu artırmaktadır. Nitekim, Alanyaspor yenilgisiyle ilgili tribünde gösterilen tepkiler yabana atılacak gibi değildir. Aslında salgın dönemindeki seyircisizlik durumu elbette ki her takım gibi Galatasaray’ı da sıkıntıya sokmuştur ama bunun bir şans yarattığını da söylemek mümkündür. Örneğin, geçen sezon şampiyonluğun kaçırılmasında asıl etken olan Ali Sami Yen’de 4-3 kaybedilen Ç. Rizespor maçı seyircili oynansa, sonrasındaki tepkiler Terim’i götürebilirdi. Bunun gibi başka maçlar da yaşandı. Dolayısıyla Galatasaray’da Terim’in yerinin her zaman çok sağlam olduğu düşüncesi doğrudur ama bundan sonraki bir dramatik yenilgi daha hocayı götürebilir. Geçmişte böyle durumlar yaşanmıştır ve Terim yeni bir benzerinin eşliğinde görünmektedir. Okan Buruk’un da gelen önerileri kabul etmeyip Galatasaray’ı bekler durumda oluşu, gözden kaçırılmamalıdır.''

Çakır, Fenerbahçe'nin Perreira ile başka bir takım olma yolundayken, çok erken geçen yıllardaki kimliğine dönmüş gibi göründüğünü, elbette ki sakatlıkların bunda önemli bir payı olduğunu ama bu dönemde yitirilen puanların telafisinin o kadar da kolay olmadığının geçen sezonlarda görüldüğünü, 4 yılda 60’ı aşkın transfer yapıp, hala bunları yaşamanın sarı-lacivertli tribünlerde Ali Koç’a karşı seslerin yükselebileceğini haber verir gibi olduğunu dile getirdi.

- İki dev, en zayıf rakiplerini bile korkutamıyor 

Hatayspor ve Alanyaspor gibi takımların çok önemli oyuncularını kaybettikten sonra neredeyse 5 kuruş harcamadan denilebilecek şekilde aldıkları yenileriyle Galatasaray ve Fenerbahçe’nin üzerinde olmalarının da üzerinde düşünülecek bir durum olduğunu anlatan Çakır, şunları kaydetti:

''Evet, lig sonunda Fenerbahçe ve Galatasaray tekrar onları geçebilir ama iki büyüğün özellikle evlerinde çok kolay maç kaybeden takımlar haline gelmiş olması ilginçtir. Belki de son birkaç yılda futbolumuzdaki en önemli değişim budur. Hiçbir takım Ali Sami Yen ve Fenerbahçe stadına peşinen maç kaybetmiş olarak gelmiyor artık. Yani iki dev, en zayıf rakiplerini bile korkutamıyor. Bu, ciddi bir kimlik kaybıdır. Trabzonspor Abdullah Avcı ile sağlam bir yola girdi. Ahmet Ağaoğlu’nun akılcı yönetimi de bunun dayanağı. Bu sezon transferde çok çabuk hareket ederek öne geçtiler. Kuşkusuz hala bir yığın sıkıntıları var ama yarışı sonuna kadar götürecekleri görünüyor. Ligin dikkat çekici takımlarından biri de Fatih Karagümrük. Tamamen Süleyman Hurma’nın eseri olan takım, başka tesis olmak üzere bir yığın soruna karşın, içerde-dışarda önemli maçlar kazanıyor.

Üstelik olay sadece maç kazanmak değil, büyüklerin yıllarca peşinden koştuğu önemli futbolcuların sessiz-sedasız getirilip, kırmızı-siyahlı formayı giymeleri, İtalyan teknik direktörün önemli işleri dikkat çekiyor. 'Toplama' bir takımın bunları yapabilmesi çok şaşırtıcı. Nitekim, aynı yolda sayılabilecek olan ve arkasında büyük maddi-manevi destek var gibi görünen Adana Demirspor’un ancak 5. haftada maç kazanabilmesi, bunun kanıtlarından biri. Göztepe derbisini kazanarak ligdeki bıçak sırtı durumunu biraz sağlama alan Altay, Hikmet Karaman’la çıkış yakalayan Kayserispor’un yanısıra Adana Demirspor’la birlikte Sivasspor ve Ç. Rizespor da 5 maçlık dilimde beklediğini bulamayanlar arasında. Sivasspor’un üzerinde Avrupa yorgunluğunun bulunduğu kabul edilebilir, ama ötekiler sezonu epeyce sıkıntılı geçirecek gibi. 4 takımın düşeceği sezonda buna ilk adaylığını koyan ise Giresunspor olmuş gibi görünüyor. Sayılanların hepsinin acil bir sıçramaya gereksinmesi var. Yoksa o karanlık tünelden çıkış çok zor olabilir.''

Hibya Haber Ajansı

Fenerbahçe ve Galatasaray kimlik kaybı yaşıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi