İşimiz temiz projesi başlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi”, İşimiz Temiz Eğitici Bilgilendirme Toplantısı öncesinde düzenlenen protokol imza töreni ile resmi olarak başladı.

164 kez okundu.
İşimiz temiz projesi başlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi”, İşimiz Temiz Eğitici Bilgilendirme Toplantısı öncesinde düzenlenen protokol imza töreni ile resmi olarak başladı. Hizmet sektöründeki mikro işletmelere yönelik hijyen eğitim programlarını kapsayan projenin Muğla, Antalya ve İzmir’den toplam 40 halk eğitimi merkezi eğitmeni bir araya gelerek eğitim içerikleri ve proje dokümanlarını inceledi, projenin yol haritası üzerine fikir alışverişinde bulundular.  Toplantı sonunda katılım belgesi alan eğitmenler, halk eğitim merkezlerinde işletme sahibi kursiyerlerle buluşmaya başlayacak.  

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi”nin resmi protokolü, Antalya Regnum Carya Otel’de düzenlenen ‘İşimiz Temiz Proje Bilgilendirme Toplantısı’nda imzalandı. 21 Eylül’de düzenlenen; Muğla, Antalya ve İzmir’den toplam 40 halk eğitimi merkezi eğitmeninin katıldığı ‘İşimiz Temiz Proje Bilgilendirme Toplantısı’nda MEB Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Akçapınar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Antalya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi - TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ile MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü  ve TOBB yetkilileri hazır bulundu. Protokol imza töreni ile başlayan ve gün boyu süren toplantıda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarfından belirlenen eğitmenlere Proje Mekanizması, Eğitici Rol ve Sorumlulukları, Eğitim Programları, Yetişkin Eğitimi Prensipleri ve Sosyal Etki Çalışması başlıkları altında bilgilendirmeler yapıldı.

 

“İŞLETMELERE DUYULAN GÜVENİN ARTMASIYLA GELİR ARTIŞI DA SAĞLANACAK”

 

MEB Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Akçapınar toplantıda yaptığı konuşmada İşimiz Temiz Projesi’nin salgın döneminde önemi daha da artan hijyen konusunda yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. Akçapınar şöyle konuştu: “İşimiz Temiz projesiyle amacımız, hizmet sektöründe faaliyet gösteren mikro işletmeler için hijyen normları oluşturmak, bu normların içselleştirilmesine yönelik eğitim programları geliştirmek ve söz konusu hijyen normları kapsamında Türkiye genelinde farkındalık yaratmaktır. Hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen standartları oluşturmayı hedeflediğimiz proje ile aynı zamanda bu işletmelere duyulan güven ve tercih edilirliklerinin artmasıyla gelir artışı da sağlanacağını  umut etmekteyiz.”

 

Toplantıda konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ”TOBB olarak girişimcilerin ülke kalkınmasında taşıdığı büyük önemin bilincindeyiz.   Girişimcilerin her alanda güçlenmesi, desteklenmesi ve girişimci sayısının artırılması amacı ile illerde kurullarımız liderliğinde birçok eğitim ve proje gerçekleştiriyoruz. Bunu da küresel ve ulusal birçok kuruluşla işbirliği yaparak destekliyoruz. Pandemi döneminde, öneminin arttığı temizlik ve hijyen konusu ile İşimiz Temiz Projesini, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız ve Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün vizyonuyla Milli Eğitim Bakanlığımız ve Opet ile birlikte başlattık. “İşimiz Temiz” Projesi ile hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmayı amaçlıyoruz. Projenin başarılı olup işletmeleri bir üst seviyelere çıkaracağına inancımız tam” dedi.

 

 

EĞİTİM PROGRAMLARI HEM ONLİNE HEM DE YÜZYÜZE OLARAK KURGULANDI

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ise toplantıda yaptığı konuşmada, “İşimiz Temiz Projesi” ile hizmet sektöründe faaliyet gösteren mikro işletmelere yönelik hijyen eğitim programları oluşturarak, faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için destek vermeyi hedeflediklerini hatırlattı. Öztürk, “Projemizle ilk etapta yeme-içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren 31.500 işletmeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bugün işletmelere eğitim verecek halk eğitim eğitmenlerimiz ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitmenlerimiz, gerekli bilgileri edinmelerinin ardından halk eğitim merkezlerimizde işletmelere eğitim vermeye hazır olacaklar” dedi. İşletmelere verilecek eğitimler yüz yüze ve online olacak şekilde ayrı ayrı kurgulandı. Yüzyüze eğitimler kent merkezlerindeki halk eğitimi merkezlerinde sınıfiçi eğitimlerde uygulanacakken online eğitimler ise merkeze uzak işletmeler için eğitme erişim kolaylığı sağlamak üzere hazırlandı. 

 

MEB ONLİNE EĞİTİM PLATFORMLARI İLE TÜM TÜRKİYE’YE YAYGINLAŞTIRILACAK 

Proje kapsamında İzmir’de yeme-içme sektöründen 6.000, konaklama sektöründen 6.000 ve ulaşım sektöründen 6.000 olmak üzere toplam 18.000, Antalya’da yeme-içme sektöründen 3.000, konaklama sektöründen 3.000 ve ulaşım sektöründen 3.000 olmak üzere toplam 9.000 ve Muğla’da ise yeme-İçme sektöründen 1.500, konaklama sektöründen 1.500 ve ulaşım sektöründen 1.500 olmak üzere toplam 4.500 mikro işletmeye ve toplamda ise 31.500 mikro işletmeye toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyan hijyenik koşulların oluşturulması ve işletilmesi amacıyla hijyen eğitimleri düzenlenecek. Eğitimlerini tamamlayanlar ‘Hijyen Eğitim Sertifikası’nı almaya hak kazanırken işletmesi de “İşimiz Temiz Hijyen Eğitimi” belgesini alarak işletmesinin görünen uygun yerinde sergileyebilecek. Proje kapsamında geliştirilecek 3 farklı sektöre özel hijyen eğitimleri ve diğer proje uygulamaları pilot iller olan İzmir, Antalya ve Muğla’da yürütülecek. Geliştirilen online eğitim içerikleri sayesinde eğitimlerin, MEB online eğitim platformları yoluyla tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı

İşimiz temiz projesi başlıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi