Türkiye’nin ilk Online İş Değerleme ve Ücret Yönetimi yazılımı “Job Analytics” sunuldu

2007 yılından bu yana “Online İş Yazılımları” alanında kurumsal çözümler geliştiren; Ön Muhasebe, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), İnsan Kaynakları (İK), Üretim, Kurumsal Yönetim, FinTech, InsureTech gibi ürettiği Yerli Bulut Yazılım (SaaS) Çözümleri ile Türkiye'nin öncü bilişim firmaları arasında yer alan bir şirket olan YSM Yazılım, “Türkiye’nin ilk Online İş Değerleme ve Ücret Yönetimi” yazılımı olan “Job Analytics” çözümünü online (bulut tabanlı) iş yazılımları ailesine ekledi.

181 kez okundu.
Türkiye’nin ilk Online İş Değerleme ve Ücret Yönetimi yazılımı  “Job Analytics” sunuldu

YSM Yazılım, Türkiye'de ilk olduğu belirtilen Online İş Değerleme ve Ücret Yönetimi yazılımı 'Job Analytics' çözümünü geliştirerek, ürün portföyüne eklediğini TBMM’nin 100. yılında duyurdu.

2007 yılından bu yana “Online İş Yazılımları” alanında kurumsal çözümler geliştiren; Ön Muhasebe, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), İnsan Kaynakları (İK), Üretim, MES, Kurumsal ve Stratejik Yönetim, FinTech, InsureTech gibi ürettiği Yerli Bulut Yazılım (SaaS) Çözümleri ile Türkiye'nin öncü bilişim firmaları arasında yer alan bir şirket olan YSM Yazılım, “Türkiye’nin ilk Online İş Değerleme ve Ücret Yönetimi” yazılımı olan “Job Analytics” çözümünü online (bulut tabanlı) iş yazılımları ailesine ekledi.

Job Analytics (JAN) yerli bir yazılım çözümü olarak Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ta YSM BULUT projesi kapsamında geliştirildi.

YSM Yazılım, farklı ülkelerden katılımın sağlandığı Online İş Ortakları toplantısında Job Analytics ürün ailesindeki 'JAN İş Değerleme ve Ücret Yönetimi' çözümünü duyurdu. Job Analytics çözümünün sloganı ise 'İş Mimarisinin Geleceği' oldu.

Yeni ürün, İnsan Kaynakları çözümü ve İK Platformu alanında çok önemli bir açığı karşılayarak tüm sektörlerden yoğun talep görüyor. Job Analytics (JAN) Online İş Mimarisi  platformundaki ürün ve hizmetler; Üretim, Hizmet, Medya, Demir-çelik, Telekom ve Lojistik sektörleri başta olmak üzere çalışan sayısı 25 ile 3 bin arasında değişen bir çok firmada kullanımda. YSM Yazılım partneri olan Optimum Danışmanlık’ın konsept danışmanlığıyla ve Sentor Danışmanlık’ın sürdürülebilir insan kaynakları hizmetleriyle, YSM BULUT distribütör ve bayilerinden oluşan iş ortaklığı kanalıyla da 4 ülkede aktif olarak işletmelere sunulmaya başladı. Yerli yazılım çözümü olarak diğer YSM yazılımları gibi bölgesel ve global pazarlara da Job Analytics markasıyla ihraç edilmeye de başlandı.

Job Analytics (JAN) Nasıl Geliştirildi?

Şirketlerin kendi-kendine adil bir ücret sistemi kurabileceği, self-servis bir dijital altyapı oluşturarak iş süreçlerini dijitalleştirmek için tasarlanan yerli bir “İş Değerleme ve Ücret Sistemi” için yola çıkıldı. Türkiye’de alanındaki ilk online çözüm geliştirildi ve Global ölçekte ürün geliştirme vizyonuna sahip olan YSM tarafından Job Analytics ismiyle markalaştırıldı.

Daha sonra da kapsamı geliştirilerek Job Analytics bir yönetim konsepti haline getirildi, sertifikasyon yapısı, Akademi alt yapısı kuruldu. Böylece birbiriyle ilişkili işi analitiğini oluşturacak ve geleceğin iş mimarisini şekillendirecek, 360 Derece Yönetim felsefesi ve Holistik Bakış açısı ve vizyonu çerçevesinde dört dörtlük bir içeriğe sahip, ihraç edilebilecek ürün ve hizmetlerden oluşan tasarımı, AR-GE ve ÜR-GE’si ile yerli ve milli bir çözüm geliştirildi. 7 dilde 12 ülkede kullanılan YSM çözümleri ailesine büyük bir ürün ailesi daha eklenmiş oldu.

YSM Bulut Yazılım 2019 yılında Yönetim ve İnsan Kaynakları alanında geliştirdiği yazılım çözümlerini Büyük Veri yönetimi (Big Data) yaklaşımı ile Job Analytics (JAN) Platformu adı altında toplamaya karar verdi.

YSM Yazılım şirketinin AR-GE/ÜR-GE ve Kurumsal İş Yönetimi alanındaki 30 yıllık deneyimi ve  Optimum Danışmanlık şirketinin İnsan Kaynakları alanındaki 30 yıllık tecrübesiyle birleşti. Böylece 60 yıla yaklaşan bir deneyim ve bilgi birikiminin senteziyle ithal ikamesini engelleyen yerli ve milli bir dijitalleşme çözümü olarak, iş değerleme ve ücret yönetimi sürecinin küçük-büyük her ölçekteki şirketin kullanabileceği şekilde tabana yayılarak Self-Servis-İK iş modeliyle demokratikleşmesini sağlayan “Job Analytics (JAN) Platformu” hayata geçirildi.

2019 yılı Ağustos ayında başlayan çözümün ilk versiyonun geliştirilmesi, 4 kişilik bir ekiple yaklaşık 10 ay sürdü. Bu kısa sürede Optimum’un iş bilgisi ve tecrübesine, YSM’nin deneyimli AR-GE kadrosu ve süreç bilgisiyle birleşince İK profesyonellerinin işini çok kolaylaştıracak yerli bir çözüm ortaya çıktı. Çözümün adresi KOÜ Teknopark YSM ofisiydi.

Job Analytics : Çözdüğü problemler ve ekonomiye katkısı?

Daha önce Excel dosyalarıyla aylarca, günlerce ve yüksek rakamlı Danışmanlıklarla yapılmaya çalışılan, yalnızca çok büyük şirketlerce İş Değerleme ve Ücret Sistemi kurulabilirken, YSM Yazılım tarafından aksine daha ekonomik, daha hızlı, daha kolay ve dijital (bulut tabanlı, online) sistem haline getirilerek bu alandaki ilk yerli çözüm olarak Job Analytics (JAN) 23 Nisan 2020 gibi TBMM’nin açılışının 100. Yılı olan çok özel bir günde piyasa sürüldü.

Böylece Job Analytics (JAN) ile çalışan ücret artışı konusunda belirsizlik ve dengesizlik problemi çözülmüş oldu. Adil ücret artışı, adil maaş yönetimi kurmak kolaylaştı. İş yerinde kaos ve çatışma ortadan kaldırılarak, çalışan huzuru ve iş yeri bağlılığının arttığı bir sistemin her şirketin hakkı olduğu anlayışının tabana yayılarak tüm şirketlerce kullanımı kolaylaştırıldı. Çalışan sayılarına göre değişen rakamlarla Yıllık (SaaS) abonelik  gelir modeli ve kullandığın kadar öde iş modeliyle de kullanımı ve erişimi kolaylaştırıldı.

Tasarımı Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal boyut olmak üzere 4 boyutlu sağlandı.

  • Teknolojik boyutu; YSM’nin bulut tabanlı online iş çözümleriyle çok güçlü ve yıllardır çalışan bir alt yapı üzerine kurulurken,
  • Vakit ve Nakit kazancıyla Ekonomik boyutu çifte kazanç sağlarken,
  • İstihdama katkı, iş gücü piyasasının regülasyonuna katkı, iş barışına katkı ve özellikle de işsizliği azaltıp JANOLOG yetiştirerek istihdama katkısıyla Sosyal boyutu da güçlü bir projeye dönüştü.
  • İhracat boyutu ile değerlendirirsek de yazılım ihracatı ve yazılımla birlikte eğitim, teknik destek ve uygulama (impelmentasyon) danışmanlığı, mentorlük hizmetleriyle de ülkemize döviz kazandırırken, ithal ikamesiyle de yurt dışına giden dövizin içerde kalmasını sağlayacak bir çözüme dönüştü.

Yakinen takip edilecek olan Job Analytics (JAN) belki PİR çözümü gibi YSM’den spin-off edilerek ayrı bir şirkete dahi dönüşebilecek potansiyele sahip.

Job Analytics (JAN) Akademi nedir?

Job Analytics (JAN) Platformu, Yazılım, Eğitim, Sertifikasyon ve Uygulama Danışmanlık Hizmetleri ve Mentörlük Hizmetleri dâhil uçtan uca, sürdürülebilir 360 derece yönetim felsefesinin merkezde olduğu güçlü bir sistem olarak tasarlandı.

Sistem, Akademi ile desteklenmeli fikrinden yola çıkarak, Job Analytics (JAN) Akademi kuruluşu gerçekleştirildi. Job Analytics (JAN) Akademi kurumsal yapısıyla uzmanlaşmak isteyen herkese, süreç ve sistem eğitimleri, sertifikasyon ve tüm süreci destekleyici eğitimleri vererek, büyük veri ( big data) yaklaşımı ile Teknoloji Destekli İnsan Kaynakları ve Yönetim Uzmanları yani JANOLOG’lar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İŞKUR ile de desteklenerek büyütülmesi planlanan Job Analytics (JAN) Akademi eğitim ve sertifika programlarından mezun olmaya hak kazanan gençleri ve nitelikli insan kaynağını daha da geliştirip, güçlendirerek sistemin kullanıldığı işletmelerde istihdam edilmesi alanında da çalışarak istihdama da katkı sağlam gibi bir kurumsal sosyal sorumluluk bilinci ile çalışılmaktadır.

Job Analytics (JAN) Vizyonu, Kapsamı ve Kapsama Alanı?

Job Analytics (JAN) İş Geleceğinin Mimarı konsepti, platformdan hizmet alan işletmelere “Kurumsal Yönetim ve İnsan Değerleri Yönetimi” konularındaki tüm bilgiyi sistematik ve düzenli olarak toplayıp işleyebilecekleri ve verilerden iş sonuçlarına direkt etki eden stratejik kararları kolaylıkla alabilmelerini sağlayacak değerli çıktılar elde edebilecekleri dijital bir alt yapı sağlıyor. Her an ve her yerden erişilebilen sistem; Big Data (Büyük Veri) Yönetimi yaklaşımıyla, iş analitiğini 360 Derece Yönetim felsefesi ve Holistik Bakış açısı ve vizyonuyla sunuyor.

Optimum Danışmanlık ve Sentor Danışmanlık  firmalarının Türkiye’de ilk iş ortağı olduğu Job Analytics (JAN) Platformu, Wotmax ile KKTC’deki ve Crea Internatıonal ile de  Azerbaycan’daki işletmelerde fark yaratarak rekabette öne çıkaracak, kurumsal iş hedeflerine başarıyla ulaşmalarını kolaylaştıracak, en değerli kaynakları olan insan kaynaklarına ve yönetimine değer katan ürün ve hizmetlerden oluşmaktadır.

Job Analytics (JAN) Çözümleri, işletmelerde İş Analizinden başlayarak, İş Tanımları, İş Değerleme ve Ücret Sistemi, Performans Yönetimi, Yetkinlik Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri ve Proje Yönetimi gibi süreçlerden toplanan büyük verilerin anlamlı ve değerli bilgilere dönüştürülmesini sağlıyor.

Job Analytics (JAN) aşağıdaki modüllerden oluşuyor:

  • İş Analizi
  • İş Tanımları,
  • İş Değerleme ve Ücret Sistemi,
  • Performans Yönetimi,
  • Yetkinlik Yönetimi,
  • Eğitim Yönetimi,
  • İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri,
    • Self-Servis İK,
    • Organizasyon Yapısı,
    • İşe Alım,
    • Personel/Özlük,
    • Dokümantasyon,
    • İzin,
    • Puantaj,
    • Oryantasyon,
    • Eğitim,
    • Ödül/Disiplin,
    • İşten Çıkış,
    • Vardiya,
    • Tutanak,
    • Etkinlik
  • Proje Yönetimi,
  • Toplantı ve Kararlar,
  • Görev Yönetimi,
  • Aksiyon Yönetimi,
  • Entegre Modüller (Satınalma, Şirket Araçları, Avans, Lojman, ...)

Job Analytics Platformu Kimler İçin?

  • İş sahipleri, Patronlar,
  • Genel Müdürler,
  • İnsan Kaynakları yöneticileri,
  • Birim yöneticileri, İş Değerleme komiteleri
  • Yönetim ve İnsan Kaynakları danışmanları ve
  • Teknoloji Destekli Yönetim Danışmanlığı yapan firmalar

Çalışanlar Açısından Job Analytics’in Avantajları :

  • Eşit işe eşit ücret aldığını,
  • Tanımlanmış işinin Doğru ve Adil ücretlendirildiğini,
  • Ücret sisteminin Güvenilir olduğunu,
  • Ücretinin Doğru belirlendiğini,
  • Ücretinin Katılımcı bir yöntemle ve Analitik olarak değerlendirildiğini ve belirlendiğini,
  • İş Tanımı, Yükü, Görev yada Pozisyon gibi değişikliklere Uyumlu olarak ücretinin düzenlendiğini,
  • Ne azı ne fazlası tam hak edildiği kadar ücret aldığından emin olduğu,

Bu avantajlarla çalışan motivasyonunu en üst düzeye çıkaran, şirketin kurumsal hedeflerine başarıyla ulaştıracak, bir Online Ücret Yönetim Sistemi Job Analytics (JAN) ile kurulabilir.

İşverenler Açısından Job Analytics’in Avantajları :

  • Çalışanların Yönetime olan güveni arttırıcı bir motivasyon aracıdır.
  • İşverenin çalışanlarına verdiği ücretin, iş hedeflerine ve sonuçlarına etkisini olumlu yönde arttırır.
  • Çalışanların şirkete olan aidiyetlerini arttırır.
  • İş gücü değişim oranının (turnover) azaltır, dolayısıyla eğitim maliyetlerini düşürür ve iş gücü kaybını minimize eder.
  • Kurumsallaşma sürecinin temel taşlarından biri olan Ücret Yönetimini en hızlı ve en iyi şekilde kurar.
  • Kurumsal itibarınızı çalışanlarınızın (iç müşterinizin) gözünde en üst düzeye çıkarmanızı kolaylıkla sağlayacağınız bir araçtır. Tıpkı müşterileriniz için yaptığınız gibi.

Bu avantajlarla yıllık toplam ücret gibi tekrarlanan bir gider kalemini, şirketinizin kurumsal hedeflerine ulaşmanızı sağlayacak şekilde, düşük bir yatırımla yönetebilir ve kontrol edebilirsiniz. En uygun maliyetle ulaşabileceğiniz bir Online Ücret Yönetim Sistemi Job Analytics ile kurulabilir.

”JAN İş Değerlendirme ve Ücret Yönetimi” Sistem Uzmanı Sertifika Programı’na katılıp sertifikalı Uzman Kullanıcı olmak için  www.JobAnalytics.com.tr adresinde bilgi edinebilir ve jan@JobAnalytics.com.tr ile iletişime geçerek kayıt yaptırılabilir.

https://www.jobanalytics.com.tr/is-degerleme-ve-ucret-sistemi/ sayfasından da detaylı bilgi edinilebilir ve Ücretsiz Sunum ve Demo Başvurusu yapılabilir.

Job Analytics (JAN) Holistik bakış açısı ve 360 Derece Yönetim

YSM Yazılım kurucusu Bilgisayar Yüksek Mühendisi Sedat YAZICI: “İş Değerleme ve Ücret Yönetimi konusunda günler boyu Excel’ler üzerinde çalışmak OUT! Job Analytics (JAN) ile hayalinizdeki ücret sistemini kurarak hızlı, kolay, sistematik ve doğru bilgilere ulaşmak IN! Çalışan ücret artışı konusunda belirsizlik ve dengesizlik OUT! Adil ücret artışı, adil maaş yönetimi IN! İş yerinde kaos ve çatışma OUT! Çalışan huzuru ve iş yeri bağlılığı IN! diyerek İş Analitiği ve İnsan Kaynakları alanında global bir çözüm sağlayıcısı olma vizyonumuzu paylaşmak isterim.”

Türkiye ve Bölgesel çalışmalarını başarıyla yürüten Türkiye’nin ilk Online (Bulut Tabanlı) İş yazılımlarını geliştiren ve YSM Bulut Platformunda bu çözümleri toplayan YSM'nin, bu başarısını global pazara da taşımak üzere yoğun gayret ile çalıştığına dikkat çeken Sedat Yazıcı, "2007 yılından beri KOÜ Teknopark'ta Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğümüz, 7 dilde çalışan, 12 ülkede kullanılan yazılımlarımız ve 4 ülkede bulunan bayi kanalı ağımız ile YSM BULUT Platformu'ndaki online işletme ve yönetim yazılım çözümleri portföyümize 'Job Analytics' ürün ailesini de ekledik. Ürün ailemizi geliştirmek için gerek ekip, gerek Ar-Ge ve İnovasyon, gerekse de pazarlama ve PR faaliyetleri ile iş ortaklığı kanalına yaptığımız yatırımlarını da her geçen gün artırarak devam ettiriyoruz.  Kendimizi bir ''Yazılım İhracat Savaşçısı'' olarak adlandırıyoruz ve yazılım ihracatında da başarılı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Müşteri, İş Ortağı ve Yatırımcı olarak birlikte büyümek ve hedeflerine ulaşmak isteyen kişi ve kuruma iş birliği kapılarımızı açıyoruz. Sizi de bekliyoruz.” diye ekledi.

Türkiye’nin ilk Online İş Değerleme ve Ücret Yönetimi yazılımı “Job Analytics” sunuldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi