Feza Gürsey Bilim Merkezi Başkentli Miniklere Bilimi Sevdiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Feza Gürsey Bilim Merkezi, normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte bilimi sevdirmek amacıyla Başkentli çocuklara uygulamalı eğitimler veriyor. Feza Gürsey Bilim Merkezi uzman rehberleri son olarak Polatlı İstiklal Ortaokulu’ndaki öğrencilere bilimin eğlenceli yanını deneyler yaparak gösterdi.

2828 kez okundu.
Feza Gürsey Bilim Merkezi Başkentli Miniklere Bilimi Sevdiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çocuklara bilimi sevdiren projeleri hayata geçiriyor.

    Türkiye’nin ilk bilim merkezi olan veANFA Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Büyükşehir BelediyesiFeza Gürsey Bilim Merkezi”,çocukların bilime olan ilgisini artırmakamacıyla eğitimler düzenliyor.

UYGULAMALI EĞİTİM

Feza Gürsey Bilim Merkezi uzman rehberleri son olarak Polatlı İstiklal Ortaokulu’ndaki öğrencilere bilimsel nitelikte uygulamalı eğitim verdi.

Açık havada gerçekleştirilen etkinlikte Feza Gürsey Bilim Merkezi uzman rehberleri, öğrencilere soğuk sıvıların hangi alanlarda kullanıldığını deneylerle anlattı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN UFKU AÇILDI”

     Pandemi nedeniyle öğrencilerini bilimsel etkinliklere götüremediklerini belirten İstiklal Ortaokulu Müdürü Mehmet Tunca,bilimi eğlendirerek öğreten Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle okulumuzda bilim etkinliği düzenliyoruz. Okullarda görsel ve işitsel faaliyetlerin önemi çok büyük.Pandemiden dolayı son zamanlarda bilim merkezlerini gezemiyorduk. Feza Gürsey Bilim Merkezi uzman rehberlerinin okulumuza gelmesi bizleri çok mutlu etti. Bu tarz etkinlikleri diğer belediyelerimizin de düzenlemesini istiyoruz. Öğrencilerimize bilimi öğreterek onların ufkunu açtıkları için teşekkür ediyoruz.”

    Polatlı’daki okullarda okuyan çocukların bilimle tanışmasının önemine dikkat çeken Polatlı Aile Yaşam Merkezi İdarecisi Tayibe Koçoğlu ise, “Polatlı’daki okulların bilimsel etkinliklere çok ihtiyacı vardı. Öğrencilerimize bilimin eğlenceli yanlarını gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

EĞİTİMLER İLÇE İLÇE DEVAM EDECEK

İlçe ilçe gezerek okullarda bilimsel düşünmeyi eğlenceli hale dönüştürmeyi sürdüreceklerini söyleyen Feza Gürsey Bilim Merkezi Rehber Öğretmeni Hatice Özdemir, “Normalleşme süreci ile yeniden başladığımız bilimsel gösterilere Polatlı İstiklal Ortaokulu’nda devam ediyoruz. Öğrencilerimize soğuk sıvılarla ilgili bir gösterimiz oldu. Soğuk sıvıların hangi alanda kullanıldığını anlattık. Bilim gösterilerimiz diğer ilçelerde de devam edecek” diye konuştu.

     İstiklal Ortaokulu’nda düzenlenen bilimsel etkinliğe katılarak eğlenceli vakit geçiren ve yeni bilgiler öğrenen öğrenciler de düşüncelerini şu sözlerle paylaştılar:

-Sacide Zamur: “Burada havada en çok bulunan azotu öğrendim. Çok eğlenceli ve faydalı geçti bizim için, teşekkür ederiz.”

-Fatma Nisa Ayaz: ‘‘Bugün bilmediğim birçok yeni bilgi öğrendim ve en önemlisi çok eğlendim. Umarım bilimsel etkinlikler devam eder.”

-Umut Ekin Tokgöz: ‘‘Bugün azotun havadaki miktarını öğrendim. Arkadaşlarımla çok eğlendik.

 

Feza Gürsey Bilim Merkezi Başkentli Miniklere Bilimi Sevdiriyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi