Sanofi, covid-19 aşı çalışmalarını adjuvanlı rekombinant aşı adayına yoğunlaştıracak

Sanofi, küresel halk sağlığı ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak COVID-19 pandemisiyle mücadelede aşı çalışmalarını adjuvanlı rekombinant bazlı aşı adayına yoğunlaştıracak.

112 kez okundu.
Sanofi, covid-19 aşı çalışmalarını  adjuvanlı rekombinant aşı adayına yoğunlaştıracak

Sanofi, küresel halk sağlığı ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak COVID-19 pandemisiyle mücadelede aşı çalışmalarını adjuvanlı rekombinant bazlı aşı adayına yoğunlaştıracak.  

Sanofi'nin mRNA tabanlı COVID-19 aşı adayının Faz 1/2 çalışmasının olumlu ara sonuçları, şirketin mRNA teknolojisindeki güçlü platform yeteneklerini teyit eder nitelikte. Faz 1/2 sonuçlarına göre, test edilen 3 dozajın tamamında, ikinci enjeksiyondan iki hafta sonra COVID-19 aşı adayının %91 ila %100 serokonversiyon oranları (başlangıç düzeyine göre 4 kat artış) ile çalışmaya katılanların tümünde yüksek oranda nötralize edici antikor tepkisi elde ettiği gözlemlendi. Sonuçlarda herhangi bir güvenlik endişesi gözlemlenmedi ve tolere edilebilirlik profilinin diğer modifiye edilmemiş mRNA COVID-19 aşılarıyla karşılaştırılabilir olduğu görüldü. Elde edilen bu olumlu sonuçlar şirketin mRNA platformunun potansiyelini ortaya koymakta.

Bunun yanı sıra, Sanofi mevcut ruhsatlı mRNA tabanlı COVID-19 aşı arzının küresel halk sağlığı ihtiyaçlarını karşılayacağı gerçeğinden hareketle, mRNA tabanlı COVID-19 aşı adayının klinik çalışmalarına devam etmeme kararı aldı. Bugüne kadar bu alanda yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlar ise, Sanofi’nin mRNA geliştirme programları için ileriye dönük yol haritasını belirlemesine yardımcı olacak.

Sanofi, yakın geçmişte yeni nesil mRNA tabanlı aşıların ArGe çalışmalarını desteklemek amacıyla mRNA Mükemmeliyet Merkezi’ni kurmuştu. Bu merkezin planları arasında 2025 yılına kadar klinik araştırmaları başlamış ve aralarında mevsimsel influenza (grip) hastalığı da olan en az altı aşı adayının geliştirilmesi var. 

Pandemi ile mücadelede, Sanofi aşı çalışmalarını adjuvanlı rekombinant bazlı aşı adayına yoğunlaşarak sürdürüyor. Devam eden Faz 3 etkinlik ve güvenlilik çalışmasına paralel olarak Sanofi, gelişen halk sağlığı ihtiyaçlarını karşılamak adına bu çalışmanın da içeriğini genişletti. Yakın zamanda yayınlanan Faz 3 klinik öncesi verileri bu aşı adayının, birincil aşılamayı takiben bağışıklık tepkilerini güçlü bir şekilde arttırma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. 2021 yazında ABD, Avustralya, Fransa ve Birleşik Krallık'ta başlayan bu aşı adayına dair destek çalışmalarının sonuçlarının 2021 yılının 4. çeyreğinin sonunda alınması bekleniyor.

Ayrıca, yarım milyar doz aşı üretim desteği ile küresel halk sağlığı önceliklerine güçlü bir katkıda bulunma taahhüdünü de sürdürüyor. Sanofi, BioNTech/Pfizer, Moderna ve Johnson & Johnson'dan üç farklı onaylı COVID-19 aşısının tedariki için dünya çapındaki üretim kapasitesini ve uzmanlığını kullanan tek şirket olma konumunu koruyor. Şirketin Fransa, Almanya ve ABD'deki üç üretim tesisindeki çalışmalar sonucunda bugüne dek 30 milyon doz aşı kullanıma sunuldu. 


Hibya Haber Ajansı

Sanofi covid-19 aşı çalışmalarını adjuvanlı rekombinant aşı adayına yoğunlaştıracak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi