Kur cephesinde yüksek seyir kaydedilirken, gözler ABD enflasyon rakamlarında

Küresel ölçüde piyasalar yön bulmakta zorlanıyor. Asya tarafında Çin’deki Evergrande krizi ile gelişmeler baskı oluşturmaya devam ederken, enerji fiyatları ve ABD faizlerinin seyri tüm küre üzerinde etkili oluyor.

171 kez okundu.
Kur cephesinde yüksek seyir kaydedilirken, gözler ABD enflasyon rakamlarında

Piyasa Gündemi

Küresel ölçüde piyasalar yön bulmakta zorlanıyor. Asya tarafında Çin’deki Evergrande krizi ile gelişmeler baskı oluşturmaya devam ederken, enerji fiyatları ve ABD faizlerinin seyri tüm küre üzerinde etkili oluyor. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE, başta ABD faizleri olmak üzere birçok alanda volatilite artışına neden olabilir. Son dönemde tedarik zincirindeki aksamalar ve enerji fiyatlarındaki artışlar nedeniyle zayıflama gördüğümüz Euro Bölgesi’nde 12:00’da sanayi üretim endeksi açıklanacak.  
  
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
•    15:30 ABD – TÜFE Önem: Yüksek
•    21:00 ABD – FOMC Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek
 

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 dün küresel piyasalardaki kararsız görünümün etkisi ile sınırlı bir alanda hareket ettikten sonra günü önceki gün kapanışına paralel bir şekilde 1.417 puandan tamamladı. Bu yatay görünüme karşın işlem hacmi son zamanlardaki ortalamaların hafif de olsa üzerinde oldu. Bu sabah da küresel piyasalardaki karışık kararsız görünüm devam ediyor. Asya piyasalarında net bir yön ortaya çıkmazken, ABD endeksleri dünkü sınırlı kayıpların ardından bu sabah vadeli piyasalarda yatay görünümünü koruyor. Avrupa’da ise yataya yakın hafif alıcılı bir açılış beklentisi mevcut. Dün endeks kapanışında 9,04 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah da bu seviye etrafında hareket ediyor. Bu görünüm altında BIST 100’ün güne yataya yakın kararsız bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Dün açılıştaki sınırlı volatilitenin ardından dar bir alan sıkışan BIST 100’de düzeltmede %50 seviyesinin ve 50 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.428 seviyesinin aşılamaması olumsuz bir tablo oluşturuyor. Dün bir kez daha bu bölgeye yakın seviyelerde alımlar hız kaybetti. Kısa vade için endekste referans noktamız burası. Burası aşılamadığı sürece yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu koruyacağız. Buranın üzerinde bir kapanış ilk olarak 1.450 civarının gündeme gelmesini sağlayacaktır. Endekste bugün aşağıda 1.410 ve devamında 1.400’ü destekler olarak izleyeceğiz. Endeksin yeniden 1.400 altına sarkması teknik baskıyı artıracaktır. Endekste referans aralığımız 1.400 – 1.428 olup bu aralıktan çıkış gerçekleşebilecek olur ise çıkış yönünde hareketin güçleneceğini düşünüyoruz.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Kur cephesinde yüksek seyir kaydedilirken gözler ABD enflasyon rakamlarında
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi