'Dolar uçuyor ama maaşlar yerinde duruyor'

MERSİN - İktidarın ekonomiyle ilgili yaptığı açıklamalara inanmadıklarını belirten yurttaşlar, "Maaşlarımıza çok az zam yapılıyor. Ama elektriğe, doğalgaza her gün zam yapılıyor. Onlar istediği kadar söylesinler, bizler yaşayıp görüyoruz” dedi.

579 kez okundu.
'Dolar uçuyor ama maaşlar yerinde duruyor'

 Ekonomik kriz, döviz kurundaki artışla beraber daha da büyürken, gelişmelerin gıda, meyve sebze fiyatlarına yansımasıyla yurttaşlar geçirmede zorlanıyor. Mersin’in Yenişehir ilçesinin Pozcu bölgesinde mikrofon uzattığımız yurttaşlar da geçinmenin zorlaştığına dikkat çekti.

 Emekli Ahmet Şenses, her geçen gün ekonomik nedenlerden dolayı yıprandıklarını belirtti. Yıllarca çalışmasına rağmen emekli olduktan sonra gidip bir kafede oturamadığı için sokaktaki bankta oturmak zorunda olduğunu ifade eden Şenses, “Buraya yakın bir AVM var. Daha önceleri oraya gidip oturabiliyordum. Ama şimdi gidemiyorum” diye belirtti. 

 ‘GEÇİNEMİYORUZ’

 Yaşanan durumdan memnun olmadığını dile getiren yurttaşlardan Şermin Bektaş, “5 liradan ucuz hiçbir şey yok. Geçinemiyoruz” diyerek tepkisini gösterdi. Pazardan birkaç poşetle gelen Bektaş, “Yarım kilo fasulye, bir kilo elma aldım. Düşünün evde üç kişiyiz. Her istediğimizi alamıyoruz” diye konuştu.

 ‘İNANMIYORUZ, ÇÜNKÜ YAŞIYORUZ’

 Pandemi ve yaşanan ekonomik krizden dolayı lokantada yemek yiyemedikleri için bankın üzerinden oturup simit yediklerini aktaran Gülderen Yerlikaya, eskiye oranla geçinmenin zor olduğunu sözlerine ekledi. İktidarın ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalara inanmadıklarını belirten Yerlikaya, “İnanmıyoruz, çünkü yaşıyoruz. 15 yıldır emekliyim. Maaşlarımıza çok az zam yapılıyor. Ama elektriğe, doğalgaza her şeye her gün zam yapılıyor. Onlar istediği kadar söylesinler, bizler yaşayıp görüyoruz” dedi.

 ‘ÜLKEDEN GİTMEK İSTİYORUM’

 Geçinme imkanlarının olmadığını aktaran öğrenci Duygu Saydam ise olmadığı söylense de ekonomik krizin var olduğunu belirtti. “Ülkede yaşanmıyor. İmkan olsa ülkeden gitmek istiyorum. Tanıdığım insanlar bu ülkede okumak istemiyor. Bu zamanda bu ülkede okunmuyor. Her şey pahalı, kitap desen ayrı pahalı ev desen pahalı her şey pahalı” diyen Saydam, şunları söyledi: "Bakanın 'Gençler Türkiye'den kaçmak istiyorlar diye bakmamak lazım’ açıklamasını okuduğumda komik buldum." 

 ‘TEK ÇARE YÖNETİMİN DEĞİŞMESİ’

 Ekonomik krizin her geçen gün daha da artığına dikkati çeken Celal Çalım da, “Dolar uçuyor ama maaşlar yerinde duruyor. Ne yapacağımıza şaşırdık” dedi. “Avrupa bizi kıskanıyor” açıklamasına tepki gösteren Çalım, “Avrupa tabi bizi kıskanıyor. Samanı Avrupa’dan alıyoruz.  Sözde bizi kıskanıyor.  Et, buğday nerden geliyor? Neymiş Avrupa bizi kıskanıyormuş. Hallerine gülsünler. Bunu diyen aslında kendine baksın gülsün. Biz Avrupa’yı da gezip gördük.  Avrupa’da vatandaşı aç, perişan olan var mı? Ha şurada 2 liraya bir tatlı alamıyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunlar gider.  65 yaşındayım. Bir kere de oy verdim. Keşke elim kırılsaydı oy vermeseydim. Tek çaremiz bu yönetimin değişmesidir” dedi.

 

MA / Cemil Uğur

'Dolar uçuyor ama maaşlar yerinde duruyor'
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir