AkzoNobel üçüncü çeyrekte %6 gelir artışı sağladı

Ham madde fiyatlarındaki dalgalanmaların hayata geçirilen fiyatlama inisiyatifleri ile 2021 sonuna kadar telafi edilmesi planlanıyor.

175 kez okundu.
AkzoNobel üçüncü çeyrekte %6 gelir artışı sağladı

Ham madde fiyatlarındaki dalgalanmaların hayata geçirilen fiyatlama inisiyatifleri ile 2021 sonuna kadar telafi edilmesi planlanıyor.

 

3Ç 2021 Önemli Noktalar

• Fiyatlar 3Ç 2020’ye kıyasla %9 yükseldi. Gelirler %6 arttı (sabit döviz kuru ile 3Ç 2019’a* kıyasla %5 artış1)

• Ham madde ve diğer değişken maliyetler 3Ç 2020’ye kıyasla 278 milyon Euro arttı

• Düzeltilmiş faaliyet karı2 241 milyon Euro’ya düştü (2020: 353 milyon Euro), Satış Kazancı3 %10,0 (2020: %15,5) düzeyinde

• 1 milyar Euro tutarındaki hisse senedi geri alımı 27 Nisan 2021’de başladı; 3Ç 2021’in sonu itibariyle 557 milyon Euroluk kısmı tamamlandı

• Değer zincirinin tamamında 2030 yılına kadar %50 karbon azaltmaya (referans yıl 2018) yönelik Bilime Dayalı Hedefler inisiyatifi tarafından teyit edilen hedefe ulaşmayı taahhüt eden ilk boya ve astar şirketi 

 

*2019 rakamları, 2020’deki COVID-19 etkisi ışığında uygun bir kıyaslama yapılabilmesi için bu bültene dahil edilmiştir.

 

AkzoNobel CEO’su Thierry Vanlancker 3. çeyrek sonuçlarını değerlendirerek şunları söyledi: “Öngörüldüğü şekilde, üçüncü çeyrekte ham madde maliyetlerinin ulaştığı olağanüstü düzeyler ve tedarik zincirindeki aksamalar işimizi de etkiledi. Tedarikteki kısıtlamalara ve bunun sonucunda üretimde yaşanan gecikmelere rağmen, gelirlerimizde %6’lık artış sağlamayı başardık. Üçüncü çeyrek sonu itibariyle işletme oranında görülen %10’luk artışın da gözler önüne serdiği gibi, ekibimizin kendi fiyatlamamız konusundaki odağı ile büyük gurur duyuyorum. Fiyatlama konusundaki aksiyonlarımız ile ham madde enflasyonunu yıl sonuna kadar telafi etme yolunda ilerliyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu çalkantıların 2022 yılında da bizimle olması muhtemel. Bununla birlikte, Büyü & Yap hedefimize uzanan güçlü bir patika oluşturmuş bulunuyoruz ve 2023 yılı için 2 milyar Euroluk FVAÖK hedefine olan güvenimizi koruyoruz.”

 

 

AkzoNobel milyon Euro olarak

3Ç 2020

Q3 2021

Δ%

Δ% CC1

Gelirler

2.276

2.410

%6

%6

Faaliyet kârı

326

226

(%31)

 

Düzeltilmiş faaliyet kârı2

353

241

(%32)

 

ROS3

%15,5

%10,0

 

 

 

En son önemli gelişmeler

 

Yılın rengi Sonsuz Gökyüzü oldu

2022 Yılın Rengi olarak mavinin canlı ve açık bir tonunu seçildi. Nefes kesici renklerden oluşan koleksiyon, hava-uzay, otomotiv ve tüketici elektroniği pazarlarında iç tasarım ve yüzeylere ilham verecek şekilde tasarlandı.  Yapılan trend araştırmasına göre, insanların bugün en çok ihtiyaç duyduğu şey taze hava alabilmek. Bu tema, ColorSurfaces E17 astar koleksiyonunda da gözler önüne serilen son derece çok yönlü bir renk olan Sonsuz Gökyüzü’nde yansıma buldu.

 

“Let’s Colour” yeni zirvelere ulaştı

En son “Let’s Colour” projelerinden biri Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki nefes kesen Pão de Açúcar teleferiği oldu. Ziyaretçileri Kesmeşeker Dağı’nın tepesine taşımakta kullanılan üç teleferik istasyonu, renkli bitki ve hayvan resimleri ile donatıldı. Sanatçı Bruno Big, istasyonlardaki yüzeylere hayat vermek için Coral markalı boyalarından 540 litre kullandı. Tasarımlar, etraftaki manzaranın inanılmaz biyoçeşitliliğinin resmedilmesine yardımcı oluyor ve çevre bilincini arttırmanın önemini yansıtıyor.

 

SBTi karbon azaltma hedefini onay 

Bilime dayalı sürdürülebilirlik hedefleri belirleme taahhüdünün Bilime Dayalı Hedefler inisiyatifi (SBTi) tarafından da resmen onaylanması ile AkzoNobel bu desteği almaya hak kazanan ilk boya ve astar şirketi oldu. Aynı zamanda, tüm değer zincirinin genelinde karbon azaltma hedefini de yeniden beyan ederek bu hedefi 2030 yılına kadar %50’ye yükseltti. (referans yıl 2018). Böylece, söz konusu hedef, kendi operasyonlarındaki karbon azaltma hedefi ile aynı seviyeye getirilmiş oluyor.

 

Mercedes-Benz ile Çin ve Endonezya’daki ortaklık uzatıldı

Mercedes-Benz ile ortaklık anlaşması dört yıl daha uzatıldı. Bu, şirketin Çin’de taşıt tamir boyası ürün ve servislerinde tavsiye edilen tedarikçi ve Endonezya’da tercih edilen ortak olmaya devam edeceği anlamına geliyor. Anlaşma, AkzoNobel’in Premium Sikkens markası tarafından sağlanan ürün çeşitleri ve hizmetlerin kapsamlı test ve analizlerden geçirilmesinin ardından teyit edildi. 

 

Paint the Future iş birliği fırsatı dört Çinli genç ve yenilikçi şirketin oldu

Dört genç ve yenilikçi şirket, yakınlarda gerçekleştirilen Paint the Future China genç yenilikçi şirket yarışmasını kazanmalarının ardından yenilikçi çözümleri konusunda AkzoNobel ile iş birliği yapmaya davet edildiler. Duyuru, 17 finalistin, boya ve astar sektörünün sınırlarını zorlama potansiyeline sahip iş birliği fırsatları hakkında yüz yüze tartışmalar için 30 AkzoNobel uzmanı ile bir araya getirildiği iki günlük hızlandırıcı etkinliğinin sonunda yapıldı.

 

Dell Technologies’den Tüketici Elektroniği iş koluna ödül

Tüketici Elektroniği iş kolu, Dell tarafından, çözücü bazlıdan su bazlı teknolojiye uzanan yolculuklarında kendilerine yaptığı yardımlar için ödüllendirildi. AkzoNobel, Dell’e cihazlarında kullanılan çeşitli plastik ve metal alt katmanlar için dayanıklı, su bazlı baz kat boya ve şeffaf kaplama teknolojileri sağlıyor. En son teknolojiye sahip düşük uçucu organik bileşenli formül, ideal çevre dostu alternatif olarak öne çıkıyor.

Hibya Haber Ajansı

AkzoNobel üçüncü çeyrekte %6 gelir artışı sağladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi