Her iki şirketten biri İK yönetiminde akıllı teknolojilerden yararlanacak

Pandemi ile birlikte gelen yeni nesil iş yapış şekilleri, İnsan Kaynakları yönetiminde akıllı teknolojilerin önemini ortaya çıkardı. Detaysoft tarafından yapılan Yeni Nesil İK Yönetimi ve Dijitalleşme Yolculuğu Analizi araştırmasına göre, pandemi sonrasında her iki şirketten biri akıllı teknolojilere yatırım yapmayı ve hibrit çalışma düzenine geçmeyi planlıyor.

222 kez okundu.
Her iki şirketten biri İK yönetiminde akıllı teknolojilerden yararlanacak

Pandemi ile hızlanan dijital dönüşüm, İnsan Kaynakları (İK) yönetimini de etkisi altına aldı. Şirketler çalışan deneyiminin öne çıktığı bir İK yaklaşımını yeni normale adapte etmeye başladı. İK yönetiminde işe alımdan performans ve hedef yönetimine kadar tüm süreçleri kapsayan yeni nesil akıllı teknolojilere yatırım yapan şirketler, çalışan deneyimini veri temelli yönetip zenginleştirebiliyor.

Şirketler çalışan deneyimini yeni nesil akıllı teknolojilerle yönetecek

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden SAP’nin %100 Türk sermayeli Global Platin iş ortağı Detaysoft,  kurumların İK süreçlerini iyileştirmek için hangi akıllı teknolojilere ihtiyaç duyduğunu ortaya koymak amacıyla Yeni Nesil İK Yönetimi ve Dijitalleşme Yolculuğu Analizi başlıklı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmanın sonuçlarına göre, pandemi sonrasında her iki şirketten biri (%48) akıllı teknolojilere yatırım yaparak hibrit çalışma düzenine (%47) geçmeyi planlıyor. Bu geçişte İK süreçlerinin tamamının otomatikleştirilmesinin, çalışan deneyiminin verilere dayandırılmasının büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Şirketlerin %72’si teknolojiyi temel İK süreçlerini yönetmek, %32’si birlikte çalışma alanları yaratmak için kullanıyor.

Şirketlerin İK süreçlerini iyileştirmek üzere çizdiği yol haritasında akıllı teknolojilere yer var

Detaysoft’un SAP ve PERYÖN’ün işbirliğiyle bu yılın 3. çeyreğinde gerçekleştirdiği Yeni Nesil İK Yönetimi ve Dijitalleşme Yolculuğu Analizi araştırması, şirketlerin İK yönetiminde yeni yol haritası oluşturmak için teknolojiye ne kadar yer verdiklerini ortaya koyuyor. Katılımcılar adına TOÇEV’e bağış yapılan araştırmaya göre, şirketlerin %39’u çalışan deneyimini ölçümlemek için verilerden faydalanırken, %41’i çalışan deneyiminin iyileştirilmesi için teknolojiden destek alıyor. Buna karşın araştırmaya katılan her iki  İK yöneticisinden biri zamanının çoğunu operasyon süreçlerinin aldığını belirtiyor.

Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy, araştırmanın sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Dijital dönüşüm, şirketler açısından sürdürülebilir bir büyüme için insan odaklı bir kurum kültürü oluşturmayı zorunlu kılıyor. Araştırmamızın sonuçları, bu dönüşümde teknolojik yatırımların kaçınılmazlığını ortaya koyuyor. Yenilikçi teknolojilerin yükselişi ve veri temelli çözümler daha bütünsel bir çalışan deneyimine geçişi mümkün kılıyor. Çalışan deneyimini iyileştirme, doğru yetenekleri bulma, geleceğin liderlerini yetiştirme ve çalışan bağlılığını sağlama açısından İK yönetiminin hareket kabiliyetini artırıyor.”

İK’nın dijital dönüşüm yol haritasında yer alan yenilikçi adımların şirketleri sürdürülebilir bir geleceğe taşıyacağını belirten Aksoy, “Detaysoft olarak insan kaynakları alanında iş süreçlerini iyileştiren akıllı çözümler sunuyoruz. İK ve Çalışan Katılımı HxM | SAP SuccessFactors çözümü şeffaf ve dijital bir İK yaklaşımı getiriyor. Çalışanların sisteme aday olarak alınmasından tüm süreçlerin uzaktan yönetilmesine, çalışan performansının artırılmasından şirket içi iletişimin tek platform üzerinden yürütülmesine kadar tüm süreçleri dijitalleştiriyoruz. ArGe merkezimizde ürettiğimiz e-dönüşüm çözümlerimiz arasında yer alan e-Sağlık, e-SGK, SGK Teşvik gibi insan kaynakları uygulamalarıyla iş süreçlerini otomatize ediyor,  tek merkezden yönetim imkanı sağlıyoruz.” diye sözlerine ekledi.

Her iki şirketten biri İK yönetiminde akıllı teknolojilerden yararlanacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi