Bugün Fed üyeleri ve Powell'ın konuşması

ABD’de tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde 531 binlik bir artış kaydederken, önceki veri de yukarı yönlü revize edildi.

123 kez okundu.
Bugün Fed üyeleri ve Powell'ın konuşması

Piyasa Gündemi

ABD’de tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde 531 binlik bir artış kaydederken, önceki veri de yukarı yönlü revize edildi. Güçlü gelen istihdam rakamına karşın Fed’in yakın zamanda faiz artırmayacağı beklentileri küresel risk iştahını desteklerken, bu hafta ABD’de açıklanacak enflasyon rakamları önemli olacak. Ekonomik veri akışları ve merkez bankalarına yönelik beklentiler fiyatlamalar üzerindeki etkisini sürdürmektedir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    17:00 ABD – Fed Üyesi Clarida’nın Konuşması Önem: Yüksek
•    18:30 ABD – Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son haftalarda güçlü gelen şirket bilançoları küresel hisse piyasalarını desteklerken, geçen hafta Fed’in faiz artışlarında sabırlı olunacağı söylemi piyasalarda olumlu havanın korunmasına katkı sağladı. Hafta genelinde pozitif bir seyir kaydeden BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,50 oranında yükselişle 1.583,59 puandan tamamladı. Tarihi zirvelerini yenilemeye devam eden ABD borsaları cuma gününü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,69 – 9,71 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,67’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endeks cuma günü 1583,59 ile kapanış bazlı zirve gerçekleşti. Haftanın son günü en yüksek 1.586,59 seviyesi görüldü. Endekste gün içi tarihi zirve ise 17 Mart 2021 tarihinde 1.589,47 olarak görülmüştü. Kısa vade için izlediğimiz ilk güçlü direnç de bu rakam olmaya devam ediyor. Burası aşılacak ve endeks bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleştirebilecek olur ise endekste yükseliş yeni bir ivme daha kazanabilir. Bu durumda 1.660 - 1.670’e kadar olacak yeni bir yükselişin önü açılacaktır. Aşağıda ise hafta ortasında oluşan boşluğun dolacağı 1.545 civarı ilk güçlü destek konumunda olacaktır. Buranın altına sarkılması, hafta içinde oluşan panik fiyatlamada görülen dip seviyelerin daha sağlıklı fiyat hareketleri ile yeniden test edilmesine neden olabilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Bugün Fed üyeleri ve Powell'ın konuşması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi