Verimli ve sürdürülebilir güvenlik sistemleri için satış sonrası hizmetler kritik rol oynuyor

Güvenlik sistemlerinin en iyi performansla ve daha uzun ömürlü çalışması için satış sonrasında alınan hizmetler kritik önem taşıyor. İhtiyaca özel hizmetin müşteri için yaratılacak en iyi değerlerden biri olduğunu belirten Sensormatic CTO’su Okan Koşar, daha verimli ve sürdürülebilir güvenlik sistemleri için satış sonrası sunulması gereken 6 hizmeti açıklıyor.

598 kez okundu.
Verimli ve sürdürülebilir güvenlik sistemleri için satış sonrası hizmetler kritik rol oynuyor

Dijital dönüşümle teknoloji kullanımı hızlanıyor. Ancak şirketlerin en doğru ürün ve çözüme karar verirken satış sonrası hizmetleri de gözönünde bulundurmaları gerekiyor. Çünkü satış sonrası hizmetler alınan ürün ve çözümün en iyi performansı ortaya koymasını sağlarken, daha uzun süreli ve verimli çalışmasına yardımcı oluyor.  

Sensormatic CTO’su Okan Koşar da özellikle söz konusu teknoloji ve güvenlik olduğunda kapsamlı bir satış sonrası hizmetin kritik önem taşıdığını ifade ediyor. Koşar, “Her müşterinin ihtiyacı, bulunduğu sektöre ve kullanılan çözüme göre değişebilir. Ancak tecrübeli uzman ekiplerle müşterilerinin ihtiyacını bilerek onlara özel satış sonrası hizmet paketleri sunmak bir şirketin müşterisine sunabileceği en önemli değerlerden biridir” diyor. 

Karar verirken göz önünde bulundurulması gerekenler

Hastane, havalimanı, üretim tesisi gibi kritik noktalarda ve her ölçekten iş yerinde birçok teknolojik ürün ve çözüm 7/24 güvenliği sağlarken bu ürün ve çözümlerin kesintisiz çalışması için düzenli bakım hizmeti yapılması gerekiyor. Bu nedenle güvenlikle ilgili satın alma sürecinde satış sonrası hizmet ve bakımı göz önünde bulundurarak karar vermek gerektiğini dile getiren Okan Koşar, “Satış sonrasında markaların sunduğu değer çok iyi incelemeli. Servis, bakım, eğitim, yedek ürün bulundurma, parça değiştirme ve sistem operatörü olmak üzere 6 kritik hizmet bu noktada mutlaka bir güvenlik ürün ve çözümünde satış sonrası hizmetler kapsamında yer almalı. Sürdürülebilir bir güvenlik kurgusu ancak güçlü ve kapsamlı bakım ve hizmetlerle tamamlandığında sağlanabilir” diye konuşuyor. 

Hizmetlerle yaratılan değer

Okan Koşar, bu hizmetlerle nasıl bir değer yaratılacağını da şöyle anlatıyor: “Hem servis hem bakım hizmetleriyle sistemde veya cihazda oluşan arızaların giderilmesi, sistemin çalışma koşulları gözden geçirilip performansının artırılması iş sürekliliği açısından çok önemli. Düzenli bakım sayesinde uzun yıllar hatta 20 yılı aşkın süredir çalışan sistemlerimiz var. Uzaktan destek alternatifi de çok önemli. Bir arıza için hemen servis açmak yerine önce uzaktan destek alternatifinin değerlendirilmesi hem hızlı çözüm hem fiyat avantajı sağlayabiliyor. Yedek ürün bulundurmak bir sorun çıktığında acil olarak sistemi hemen ayağa kaldırmak için en iyi çözümdür. Örneğin Sensormatic olarak biz yalnızca merkez depomuzda değil servis araçlarımızda da  yedek malzeme depolarına sahibiz. Servis hizmetimiz kapsamında hizmet verdiğimiz şirketlerin de verilerini tutuyor, müşterilere servis karnesi sunuyoruz. Bu karneler sayesinde en çok sorun yaşanan alanları saptıyor, bu durumda o müşteriye özel önlemleri alabiliyoruz. Bakım anlaşmasını da buna göre planlıyoruz. Gerektiği durumda personele eğitim vererek şirketin ek servis maliyetleriyle karşılaşmasının önüne geçiyoruz.”

Verimli ve sürdürülebilir güvenlik sistemleri için satış sonrası hizmetler kritik rol oynuyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi