Salgın kaynaklı endişeler yeniden ön planda

Son dönemde yeniden artış kaydeden vaka sayılarının ardından cuma günü Almanya Sağlık Bakanı’nın karantina seçeneğinin yeniden masada olduğunu ifade etmesi, salgın kaynaklı endişeleri gündeme taşıdı ve risk iştahının baskı altında kalmasına neden oldu.

217 kez okundu.
Salgın kaynaklı endişeler yeniden ön planda

Piyasa Gündemi

Son dönemde yeniden artış kaydeden vaka sayılarının ardından cuma günü Almanya Sağlık Bakanı’nın karantina seçeneğinin yeniden masada olduğunu ifade etmesi, salgın kaynaklı endişeleri gündeme taşıdı ve risk iştahının baskı altında kalmasına neden oldu. Gündemdeki enflasyon kaynaklı endişelere ek olarak kış aylarının gelmesiyle birlikte salgın cephesindeki gelişmeler ve bu hususta alınabilecek olası tedbirler küresel piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta
•    18:00 ABD – Mevcut Konut Satışları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Enflasyonist endişeler bir süredir hisse piyasalarında dalgalı bir görünümün etkili olmasına neden olurken, salgın kaynaklı artış kaydeden endişelerle cuma günü havacılık sektörü öncülüğünde satış baskısı artış kaydetti. Son dönemde pozitif bir ayrışmanın takip edildiği BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,03’lük oldukça sınırlı bir değişimle 1.737,33 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 11,13 – 11,17 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 11,14’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günü gündeme gelen salgın kaynaklı endişelere bağlı olarak BIST-100 Endeksi de gün içerisinde dalgalı bir seyir kaydetti. Endekste yükselişlerin devamlılığı açısından 1.725 üzerinde tutunmanın korunması önem taşırken, zirve seviyesi olan 1.759 seviyesi kısa vadede izlenecek ilk önemli direnç noktasıdır. Zirvenin aşılması halinde yükselişlerin devam edebileceği endekste 1.780 – 1.800 aralığı gündeme gelecektir. Ancak teknik indikatörlerde yorulma emarelerinin ve negatif uyuşmazlıkların görüldüğü BIST-100 Endeksi’nde düzeltme hareketlerinde 1.725 altında 1.698 ve 1.670 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilecektir. Referans noktası olarak izlediğimiz 1.670 seviyesi altında geçen hafta başında oluşan boşluğun doldurulacağı 1.642 seviyesi test edilebilir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Salgın kaynaklı endişeler yeniden ön planda
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi