Bölge kentleri kara teslim

Bölge kentlerinde dün etkili olmaya başlayan kar yağışı sürüyor. Yağıştan kaynaklı yüzlerce yerleşim yerine ulaşım sağlanamazken, okulların tatil edildiği bazı kentlere yıllar sonra ilk kez kar yağması yurttaşları sevindirdi.

603 kez okundu.
Bölge kentleri kara teslim

 Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Bingöl, Elazığ, Malatya, Dersim ve Van olmak üzere bölge kentlerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yağıştan kaynaklı söz konusu kentlere bağlı yüzlerce köy ve kırsal mahallenin yolu kapandı. Kimi yerlerde kalınlığı 50 santimetreyi aşan yağış nedeniyle buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ düşme riskine karşı yurttaşlara uyarılar yapıldı.

 KAYYIM SINIFTA KALDI!

 Diyarbakır kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece boyuncu etkisini sürdürdü. Beyaza bürünen kentte sabah saatlerinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Trafikte ciddi aksamalar meydana gelirken, araçlar bulvar ve caddelerde ilerlemekte zorlandı. Kentin değişik noktalarında çok sayıda küçük çaplı trafik kazası meydana geldi. Yokuşlu yollarda mahsur kalan araçlar yurttaşlar tarafından itilerek çıkarılmaya çalışıldı.

Kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin cadde ve bulvarlarda biriken karları temizlememesi ve tuzlama çalışması yapmaması yurttaşların tepkisine neden oldu.

Yağışa en çok sevinen çocuklar ise karın keyfini kar topu oynayarak çıkardı.

 DEPREM BÖLGESİ

 Deprem bölgesi Elazığ ve Malatya’da da etkili olan kar yağışı, çadırlarda kalan depremzedeleri olumsuz etkiledi. İki kentteki yoğun kar yağışının bugün akşam saatlerine kadar devam edeceği duyuruldu. 

 VAN'DA KAR KALINLIĞI 45 SANTİMETRE

 Van'da dün öğleden sonra etkisini arttıran kar yağışı yaşamı adeta felç etti. Aralıksız bir şekilde gece boyunca yağan kar ana yollar dışındaki tüm yolları kapattı. Kaldırımlarda kalınlığı 45 santimetreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle yayalar araçlarla aynı yolu kullanması dikkat çekti. 

 YILLAR SONRA GELEN KAR

 Yine, Mardin ve Şırnak'a bağlı kimi ilçeler ile Şanlıurfa’ya yıllar sonra ilk kez kar yağdı. Söz konusu durumu fırsat bilen yurttaşlar soluğu dışarıda aldı. 

 OKULLAR TATİL

 Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Bingöl, Mardin, Şırnak, Van ve Dersim ile bağlı ilçelerde bugün eğitime ara verildi. Söz konusu kentlerde resmi kurumlarca yapılan duyurularda, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

Kaynak:MA

 

Bölge kentleri kara teslim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi