Şanlıurfa'da Koronavirüs Denetimleri aralıksız sürüyor-(VİDEO)

Dünya çapında etkili olmaya devam eden koronavirüs (COVID-19) salgınını önlemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının titizlikle tatbik edildiği Şanlıurfa’da, ilan edilen tedbir kararlarına uymayan işyeri ve şahıslara yönelik denetimler sıklaştırılarak devam ediyor.

992 kez okundu.
Şanlıurfa'da Koronavirüs Denetimleri aralıksız sürüyor-(VİDEO)

Dünya çapında etkili olmaya devam eden koronavirüs ( COVID-19) salgınını önlemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının titizlikle tatbik edildiği Şanlıurfa’da, ilan edilen tedbir kararlarına uymayan işyeri ve şahıslara yönelik denetimler sıklaştırılarak devam ediyor.

Kurban Bayramından sonraki ilk mesai gününde sahaya çıkan polis, jandarma, zabıta, gıda kontrol ve sağlık ekipleri, Akçakale’de 187, Birecik’te 27, Bozova’da 25, Ceylanpınar’da 28, Eyyübiye’de 164, Halfeti’de 17, Haliliye’de 95, Harran’da 31, Hilvan’da 85, Karaköprü’de 111, Siverek’te 352, Suruç’ta 96 ve Viranşehir’de 47 işyerinde denetleme gerçekleştirdi.

İşyerlerinde maske, fiziki mesafe, hijyen ve fiyat kontrolleri gerçekleştiren ekipler, önceki uyarılara rağmen kurallara aykırı hareketin tespit edildiği 3 işyerine 1.176 TL para cezası uygularken, işyeri sahipleri ve çalışanlarına da kontrollü sosyal hayat kurallarını hatırlattılar.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu Şanlıurfa genelinde de denetimlerini sürdüren ekipler, 4 Ağustos 2020 günü Akçakale’de 39, Birecik’te 15, Bozova’da 5, Eyyübiye’de 20, Halfeti’de 5, Haliliye’de 33, Harran ve Siverek’te 11’er, Suruç’ta 40 ve Viranşehir’de 18 olmak üzere toplam 197 vatandaşa maske takmama, fiziki mesafe kuralına uymama ve karantina kurallarını ihlal etmelerinden dolayı 178 bin 26 TL para cezası kesti.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda tedbir kararlarını sıkı şekilde denetlendiği Şanlıurfa’da, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yarın en yoğun denetimlerin gerçekleştirileceği bildirildi.

Şanlıurfa'da Koronavirüs Denetimleri aralıksız sürüyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi