Tesnim Haber Ajansı- ülkenin demiryolu ağının 6 farklı noktasına yönelik Amerikalı-Siyonist saldırıların ardından, İranlı mühendislerin kapasitesiyle 40 saatten kısa sürede tüm köprüler yeniden inşa edildi ve tüm güzergahlarda tren seferleri yeniden başlatıldı.
Düşmanın bombardımanında, Kum Demiryolu Yedi Gözlü Köprüsü, Kaşan Yahyaabad Demiryolu Köprüsü, Zencan Kemer Köprüsü, Haştrud Demiryolu Köprüsü, Tahran-Maşhad demiryolu hattının Rey ilçesi Kale-i Nev bölgesi sınırları içindeki kısmı ve Çaharbağ Demiryolu Köprüsü tahrip edildi.
Azerbaycan Bölgesi Demiryolu Genel Müdürü Süleymani, hasar gören bölümlerin yeniden inşasının ardından Tebriz-Tahran ve Tebriz-Maşhad tren seferlerinin yeniden başladığını duyurarak şunları kaydetti: "Bu trenler, yaklaşık dört-beş günlük bir aranın ardından yeniden hizmete girdi. Tebriz-Tahran treni bugün saat 11.15'te Tebriz İstasyonu'ndan hareket etti; Tebriz-Maşhad treni de hizmetlerine yeniden başlamak üzere sefere hazır bekliyor. Tahran-Tebriz-Van treni ise dün gece Tahran'dan Türkiye'nin Van kentine doğru hareket etti ve onarılan güzergahlardan geçişini tamamladı."
Kum Valiliği Kalkınma İşleri Koordinasyon Yardımcısı Hüsrev Sameri, eyaletin Yedi Gözlü Demiryolu Köprüsü'nün hızla yeniden hizmete alındığını belirterek, "Tacıhatun köyü yakınlarında bulunan bu köprü, saldırı sonucu hasar görmüş ve tahrip olmuştu. Valilik Kalkınma İşleri Koordinasyon Yardımcılığı'nın öncülüğünde, eyalet Demiryolu Genel Müdürlüğü ile Karayolu Taşımacılığı ve Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ve iş birliğiyle, köprünün onarım ve yeniden inşası en kısa sürede tamamlandı. Şükürler olsun ki 40 saatten kısa bir sürede bu hat yeniden hizmete girdi ve bu kritik demiryolu aksında ulaşım yeniden sağlandı" ifadelerini kullandı.





















