Şanlıurfa 'nın Viranşehir ilçesinde yaşanan korkunç olayda, 16 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Silahlı kavga sonucunda meydana gelen bu olayın şüphelileri 31 yıl sonra Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı.

Yıllardır kaçak hayat süren şüpheliler S.K. ve M.K, Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları sonucunda yakalandı. S.K. ve M.K, 31 yıl boyunca kendilerini gizlemeyi başarmış ancak sonunda polis tarafından bulundu. Yakalanan şüpheliler, olayla ilgili sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Siverek kapalı cezaevine gönderildi.

Olay,Viranşehir'in Arısu mahallesinde 13 Temmuz 1992 tarihinde mera arazisi anlaşmazlığı nedeniyle 16 kişinin öldürülmüş 4 kişi ise yaralandı.İlayının faillerinden hakkında Kan Gütme Saiki ile Öldürme suçundan ayrı ayrı 5 Kez Müebbet kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.K ve M.K isimli firari etmişlerdi.

Advert