GAP'ın başkenti konumundaki Şanlıurfa’da uçak seferleri zaten başlı başına bir sorunken, son günlerde AK Partili milletvekillerinin müjdelerle duyurduğu Antalya ve İzmir'e doğrudan uçak seferleri, Şanlıurfa kamuoyunda beklenen ilgiyi görmedi. Vatandaşlar, "Tatili biten bir şehre, tatil bölgesine uçak seferi başlatmak nasıl bir müjdedir?" diye soruyor.
9 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılına günler kala, tatil bölgeleri Antalya ve İzmir'e başlatılacak uçak seferleri, Şanlıurfalıları memnun etmedi. Vatandaşlar, Ruha Haber Ajansı'nın WhatsApp ihbar hattına tepkilerini dile getirerek, "Tatil bitti, seferler başlayacak... Bu nasıl müjde?" diyerek seslerini yükseltti.
Öte yandan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Antalya ve İzmir'e yapılacak uçak seferleri için getirilen %50 doluluk şartı da tartışmaları beraberinde getirdi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her ne kadar %50 doluluk şartı getirilmiş olsa da, tatilin bitmiş olmasına rağmen Şanlıurfalıların Antalya ve İzmir'e gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.
Vatandaşlar, "Haziran ayından bu yana okullar tatildeydi, şimdi mi sefer müjdesi veriyorsunuz? Bu mu Şanlıurfa için müjde?" diyerek siyasilere tepki gösterdi.
Uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte doluluk oranının sağlanıp sağlanamayacağı ve firmaların uçuşlarını geri çekip çekmeyeceği sorusu da gündemdeki yerini koruyor.