Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine idari para cezası uygulamasına yönelik aldığı karara destekler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Doğan Yetim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Vali Hasan Şıldak'ın kararına destek verdiğini belirtti. Yetim, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Şanlıurfa Valiliği'nin, Sayın Valimiz Hasan Şıldak'ın himayelerinde başlattığı uygulama ile zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımızın okuldan uzak kalmaması için önemli bir adım atılmıştır. 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu kapsamında devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine idari para cezası uygulanacaktır. Ancak mevsimlik tarım işçisi aileler, gittikleri yerleri okullarına bildirip çocuklarını yeni okullara kaydettirdikleri takdirde bu cezadan muaf tutulacaktır. Bu düzenleme, eğitimde fırsat eşitliğini koruma adına büyük önem taşımaktadır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de bu sürecin destekçisiyiz. Eğitim, şehrimizin ve ülkemizin geleceğidir. Sayın Valimiz Hasan Şıldak'a bu önemli çalışması için teşekkür eder, tüm aileleri çocuklarının eğitimine sahip çıkmaya davet ederiz."

Şanlıurfa Valiliği'nin başlattığı bu uygulamanın, kentte eğitim seviyesini yükseltmeyi ve devamsızlık sorununu çözmeyi hedeflediği belirtildi.

Advert