Piyasa ve Gıda Denetimleri Sürüyor

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı boyunca halk sağlığını korumak amacıyla il genelinde toplam 1.215 denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, hijyen kurallarına uymamak, son tüketim tarihi geçmiş ve bozulmuş ürün satmak, uygun saklama koşullarını sağlamamak, kayıt/onay işlemlerini tamamlamadan faaliyet göstermek ve izlenebilirlik sağlayamamak gibi sebeplerle 39 işletmeye toplam 1 milyon 725 bin 148 TL idari para cezası kesildi.

Ticaret İl Müdürlüğü ise piyasa denetimlerinde 719 işletmede toplam 11 bin 794 ürün üzerinde inceleme yaptı. Etiket kullanmayan 66 işletmeye ve fahiş fiyat uygulayan 40 işletmeye toplam 208 bin 956 TL para cezası verildi.

Denetimlerin Ramazan ayı ve bayram süresince devam edeceği belirtildi. Vali Hasan Şıldak, yürütülen denetim faaliyetlerini yakından takip ederek, ilgili müdürlüklere çalışmaların titizlikle sürdürülmesi talimatını verdi.