Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Vergi Denetim Başkanlığının çalışmalarıyla gerçekleştirilen operasyonlara çok sayıda il emniyet müdürlüğü katıldı.

Şüphelilerin, kripto haberleşme programları aracılığıyla yurt içi ve yurt dışı toplantılar yaptıkları ve örgüt üyeleri tarafından kurulan şirketler üzerinden FETÖ'yü finanse ettikleri belirlendi. Ayrıca, örgütün eleman temin etme yöntemleri de tespit edilerek, yurt dışındaki eğitim kamplarına götürülen bazı örgüt üyeleri yakalandı.

Operasyonlar; Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman başta olmak üzere toplam 47 ilde gerçekleştirildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları yürüten başsavcılığı, vergi denetim müfettişlerini, MASAK çalışanlarını ve emniyet teşkilatını tebrik ederek, "Milletimizin birliği ve devletimizin bütünlüğü için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.