Gazze’ de yaşanan sivil katliamları protesto eden İNFAK DER Şanlıurfa Şubesi, Balıklıgöl’de gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, İsrail ve destekçisi firmalara karşı boykot çağrısını yineledi. Dernek adına konuşan Mehmet Ali Parlak, “Almazsan ölmezsin, alırsan ölürler” diyerek halkı bilinçli tüketime ve zulme karşı durmaya davet etti.
Cuma namazının ardından Balıklıgöl platosunda yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de sürdürdüğü saldırılara dikkat çekildi. Mehmet Ali Parlak, boykotun yalnızca ekonomik bir tercih değil, aynı zamanda ahlaki bir duruş olduğunu vurguladı.
Parlak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Almazsan ölmezsin, alırsan ölürler! Boykot, her kulun düşmanla ve nefsiyle imtihanıdır. ‘Bilmiyordum, bilmiyorum’ deme lüksümüz kalmamıştır. Boykot; bir markanın ürününü almamak, bir ülkenin malını kullanmamak, bir sanatçının konserine gitmemek, bir sosyal medya fenomenini takip etmemek gibi çeşitli şekillerde yapılabilir. Tüketim bir tercihtir ve her tercih bir mesajdır.”
İsrail ve onu destekleyen firmaların ürünlerinin alınmasının mazluma sıkılan bir kurşun niteliği taşıdığını belirten Parlak, boykotun zulme karşı bir duruş olduğunu söyledi.
Açıklamada, 19 aydır sürdürülen boykot kampanyasının kararlılıkla devam ettirileceği vurgulandı. Parlak, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırarak, “Zalimin zulmüne hep birlikte dur diyelim. Sessizlik, katliamın en kibar suç ortaklığıdır” ifadelerini kullandı.
Basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi.