Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik “yangına ilk müdahale” konulu eğitim programı düzenlendi.


İtfaiye ekipleri tarafından verilen eğitimde, yangın anında doğru müdahale yöntemleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve acil durumlarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılar, olası yangın durumlarına karşı bilinçlendirilirken, teorik bilgilerin yanı sıra pratik yapma imkânı da buldu.

Eğitim programının, afet ve acil durumlara karşı farkındalığın artırılması ve can ile mal kayıplarının önlenmesine katkı sağlaması amaçlanıyor. Üniversite yetkilileri, benzer eğitimlerin belirli aralıklarla sürdürüleceğini belirtti.