Çakar yetkililere seslendi: Mardin çıplak dağları niye ağaçlandırılmıyor?

Mardin-Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Aktivist Menduh Çakar, yetkililere seslenerek, “Mardin çıplak dağları niye ağaçlandırılmıyor?” dedi.

5805 kez okundu.
Çakar yetkililere seslendi: Mardin çıplak dağları niye ağaçlandırılmıyor?

Mardin-Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Aktivist Menduh Çakar, Mardin’deki yeşil alan yetersizliğine dikkat çekti.

Bir mesaj yayınlayan Mardin-Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Aktivist Menduh Çakar, Mardin’in dağlarının yeşillendirilmesi gerektiğine vugu yaptı.

Çakar mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“NİYE METROPOL İLLER GİBİ BURALARDA DA FİDAN DİKİLMİYOR”

Öncelik taşıyan sorunlarımız çok her zaman bunları her zaman kamuoyu gündemine taşıyoruz bunlardan birisi de işte Mardin’deki çıplak dağlarımız. Niye metropol iller gibi buralarda da fidan dikilmiyor buna anlam veremiyorum. Orman Bakanlığı niye buralarda ağaçlandırma yapılmıyor iş alanı açmıyor binlerce işçi buralarda çalışacak yüzlerce aile geçimini giderilecek işsizlik sorunu bir nebze olsun kalkar. Refah huzur gelir ilgililer yetkililer her yıl ağaç dikme zamanı gelince rötuş hizmetle göz boyanmak ve de verimli toprağımızı betonlaşarak basında haber yapmak için bazı girişimler yapılıyor.

“TIP FAKÜLTESİ YA DA ŞEHİR HASTANESİ YAPILSIN”

Ama gelin görün Mardin’in yamaçlarına bakın bu yetmiyormuş gibi kalan yeşillenme ve ağalandırmayı da yok ediyorlar. Şu an Mardin Kızıltepe arasında bazı yerlerde şu an bile Selen kışlası arkası kireç ve çimento için kepçeyle harıl harıl çalışıyor. Uzaktan bakıldığında masmavi dağlar belek belek gözüküyor. Yazık günah bu halk uyanmalı tepki göstermeli uyuyan vekiller uyanmalı bu bir vahşet ve de doğa katliamıdır buralara ağaçlandırma yerine orasını de talan ediyor verimli tarım arazilerine bu yapılır mı? İşte buraya TIP Fakültesi ya da Şehir Hastanesi yapılsın. Burayı niye gündeme almıyorlar ama bazı siyasi rantçılar oralara yatırım amaçlı arsa ve tarla almasa devlet bir sinek bile kondurmaz. İşte bu bölgenin kaderini mala mülke paraya koltuğa doymayan kütü zihniyetler var bu oldukça bu düzelmez kamuoyuna saygıyla bu kütü zihniyetli insanlara karşı duyarlı olmalıyız.

“BENCE VİCDANLAR SIZLAMALI”

Mardin’den doğu tarafına uzanan çıplak dağlar ve de batı tarafına uzanan çıplak dağlar niye buralarda orman yerleşim merkezleri konaklamaları yapılmıyor niye buralar için projeler yapılmıyor. GAP projesi de yapıldı ihale edildi bu 50 yıl oldu bu üvey evlat muamelesi ve de ayrımcılık değilse de nedir bu kadar ihmallik bu kadar kulak tıkama bu kadar göz yuma da olmaz bence vicdanlar sızlamalı. Bu onurlu halkı ciddiye alınmalı. Vergisini veren Doğu Batı Güney Kuzey ayrımcılığı yapmayan bu ülkenin tüm acılarını paylaşan bu halk bu kadar da ihmal edilmemeli.

Çakar yetkililere seslendi: Mardin çıplak dağları niye ağaçlandırılmıyor?

“DOĞAYI HOR GÖREN GELECEĞİ ZOR GÖRÜR”

Doğayı hor gören geleceği zor görür. Doğa Ekoloji tarih tır tarihini geçmişini bilmeyen bir halk geleceğini zor görür doğayı ekolojiyi boğmak yıkmak insanlığı boğmakla eş değerdir. Doğaya sahip çıkalım doğayı koruyalım ağaç dikelim var olan ağaçlara sahip çıkalım suyumuzu boşa harcamayalım Anız yakmayalım insanlık dışı bu uygulamalara son verelim Anız içindeki canlıları öldürmeyelim vicdan sızlamalı insanlık uyanmalı.

 

Çakar yetkililere seslendi: Mardin çıplak dağları niye ağaçlandırılmıyor?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Kanadalı mevkidaşı Joly ile görüştü
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Kanadalı mevkidaşı Joly ile görüştü
Biden: İran ya da Rusya'nın başarılı olmasına izin vermeyeceğiz
Biden: İran ya da Rusya'nın başarılı olmasına izin vermeyeceğiz