Mevsimlik tarım işçisi olan öğrenciler LGS'ye giremedi

Bugün Türkiye geneli gerçekleşen LGS'de öğrenciler ter dökerken Şanlıurfa'dan mevsimlik işçi olarak giden bazı öğrenciler ise tarlada çalıştıkları için sınava giremediler.

2385 kez okundu.
Mevsimlik tarım işçisi olan öğrenciler LGS'ye giremedi

Ayladır, Liselere Giriş Sınavı (LGS)'na hazırlanan öğrenciler emeklerinin karşılığını almak için bugün okullarda ter döktüler.

Bu öğrencilerin yanında ayrıca sınava giremeyen öğrenciler vardı. Aileleri ile birlikte aylar öncesinden Şanlıurfa'dan yola çıkıp ülkenin dört bir yanına dağılan öğrencilerin bir kısmı şehir merkezlerine uzaklıkları nedeni ile ve bir kısmı da tarlada çalıştıklarından dolayı LGS'den mahrum kaldı.

O öğrencilerden biri Abdulkadir İstek ve diğeri ise Furkan Gülalan. İki ay önce geldikleri Hatay'da ailelerinin geçimine katkı sunmak amacıyla soğan tarlasında çalıştıklarını belirttiler.

Mevsimlik işçilerin ziyareti sırasında iki öğrencinin sınava giremediğini öğrenen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, iki öğrencinin yaşadığı tabloyu "dram" olarak tanımladı.

"İkisi de LGS öğrencisiydi fakat ikisi de sınava giremediler"

Yaşanan mağduriyete Şanlıurfalı 14 milletvekilinin duyarsız kalmamaları gerektiğinin altını çizen Özaslan, "HÜDA PAR olarak Şanlıurfa'dan yola çıktık. Mevsimlik işçi olarak Türkiye'ye dağılan bütün hemşerilerimizi ziyarete çıktık. Bugün Hatay'dayız, şuan bir tarladayız, herkes çalışıyor. Şöyle bir dramla karşılaştık, bugün Türkiye'de gerçekleşen LGS sınavına sağımda bulunan Furkan ve solumda bulunan Abdulkadir giremediler. İkisi de LGS öğrencisiydi fakat ikisi de sınava giremediler. Bu çok ciddi bir mağduriyet oluşturdu." şeklinde konuştu.

"Soruyorum şimdi, Furkan ile Abdulkadir'in vebali kimin boynundadır?"

Özaslan, "Öğrenciler aileleri beraber buraya gelmek zorunda kalmışlar. Memleketlerine de dönemedikleri için bugün sınava giremediler. Soruyorum şimdi, Furkan ile Abdulkadir'in vebali kimin boynundadır? Şanlıurfa'daki 14 milletvekiline sesleniyorum, Abdulkadir ve Furkan ulaşabildiğimiz öğrencilerdir. Ben eminim ki mevsimlik işçi olarak Türkiye'ye dağılıp bugün LGS'ye giremeyen sayısız öğrenci vardır. Bunun vebali Şanlıurfa'nın 14 milletvekilinin boynundadır." ifadelerini kullandı.

Buraya geldiklerinden beri derslerine çalışamadıklarını belirten iki öğrenci bugün LGS'nin olduğunu ama tarlada çalıştıkları için sınava giremediklerini söyledi. İki öğrenciye sorduğumuz "Okula devam edersen ne olmak istersin?" sorusu ise cevapsız kaldı.

"Bugün LGS vardı ama giremedim"

Kendi yaşadıkları hayatın sorunlar barındırdığını ve yetkililerin bu sorunlarına eğilmesi gerektiğini hatırlatan Abdulkadir İstek, "Tarlada çalışmak için Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinden geldik. İki aydır Hatay'ın Kumlu ilçesinde soğan tarlasında çalışıyoruz. Tarladan dolayı okul derslerime çalışamadım ve LGS içinde bir hazırlık yapamadım. Bugün LGS vardı imkânsızlıklardan dolayı sınava giremedim. Yetkililer bu halimizi görmeli, sorunumuzu çözmek için çalışmalı. Ben memleketimde kalıp çalışmak istiyorum, bu imkân oluşturulmalı. Bir şey yapılmaz ise geleceğimiz soğan tarlasında tükenir." dedi.

LGS'ye giremeyen diğer bir öğrenci Furkan Gülalan ise, "İki ay önce Şanlıurfa Hilvan'dan geldik, tarlada olduğum için derslerime çalışamadım ve bugün ki LGS'ye giremedim." ifadelerini kullandı.

 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı

Mevsimlik tarım işçisi olan öğrenciler LGS'ye giremedi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi