PİR yazılımı ile şantiye ve teknolojiyi birleştirdiler

PİR’i ve müteahhitlerin PİR’e olan ihtiyacını tek cümleyle özetlersek “şirketin ticari yakası ile şantiye yakasını bir araya getiren online yazılım platformu“ olarak sunuyoruz. PirCloud zaman ve mekan bağımsız yurt içi ve yurt dışı inşaat ve enerji projelerinde kullanılan yapay zeka dahil son teknolojileri içeren yerli ve milli bir AR-GE çözümüdür.

155 kez okundu.
PİR yazılımı ile şantiye ve teknolojiyi birleştirdiler

PİR yazılımı ile Şantiye ve Teknolojiyi birleştirdik. Yapay Zeka ve Bulut Bilişim teknolojilerini 30 yıllık yazılım ve 100 Binlerce saatlik AR-GE ve 10’larca yıllık şantiye, saha, iş ve süreç bilgisiyle harmanlayarak PİR yazılım çözümünü geliştirdik.

Toplamda 1.55 Milyon Euro AR-GE yatırımı gerçekleştirdik, sadece PİR çözümümüze. Üstüne koyarak da  geliştiriyoruz, büyütüyoruz.”

PİR nedir, hedef pazarı ve hedef kitlesi?

PİR proje/şantiye bazlı çalışan firmalara özel geliştirilen sektörel (dikey) Saas (bulut tabanlı yıllık hizmet gibi sunulan) çözümüdür. Hedeflediği 4 ana segment ile yurt dışında (hatta yakın coğrafyada bile) Global ‘de önemli pazar fırsatları olan bir platform ve online yazılım sistemi.

PİR'in ana sektörlerinden biri olan İnşaat sektörü GSMH’da %8, yan sektörlerle %35 e tekabül ediyor ve dijitalleşme konusunda açık bir pazar. Enerji, Üretim ve Hizmet sektörleri de önemli sayıda firma içeriyor ve GSMH da ciddi katma değeriyle önemli bir yer teşkil ediyor.

PİR bir KOÜ Teknopark firması. AR-GE çıktısı ürünleriyle istisnalardan, teşviklerden ve hibe desteklerden yararlanabilen 2010'dan beri geliştirilen 11+ yıllık piyasada kullanılan yazılımları olan ve bunu dış paydaşlarla entegre edip platforma dönüşmüş olan, teknik ve ticari olarak önü açık bir şirket.

PİR’in hikayesinden kısaca bahseder misiniz?

PİR Türkiye’nin ilk online proje ve şantiye yönetim yazılımdır. 2010 yılında bir müşterimiz ve onun mali müşavirinin “Siz iyi yazılımcısınız. Şantiyecilerle ilgili niye program yazmıyor musunuz?” sorusuyla başladık PİR’e. İyi ki de başlamışız. Bu yeni fikirle ilgili “pazar araştırması” yaptık. 17 firma ve 2 danışmanla ilk sistem mimarisi bitti. 2011’de ise Demirok Mekanik firmasının katkılarıyla PİR’in ilk versiyonu geliştirildi. Alt yapısı 2010’da atılan PİR; 2011’de kullanıma başladı ve 2012’den beri  de yaygın satılmaktadır.

PİR şirket olarak 4. Yılına, çözüm olarak da 12. yılına girdi. 7 dilde kullanıldı hedef 10 dil. 8 ülkeye ihraç edildi ve 12 yılda 12 ülkede, birçok şantiye ve projede kullanıldı. Hedef 20 ülkede PİR’i kullandırmak. Ağırlıklı şantiyeciler (inşaat ana ve alt müteahhitlik dalları), yenilenebilir enerji (RES ve GES) projelerinde, proje bazlı üretim projelerinde ve yine proje bazlı çalışan hizmet firmalarında kullanıldı. 

PirCloud Software Platformu modüler yapısı

PİR kapsam ve içerik açısından yerli ve yabancı ürünlere karşı rakipsiz konumda. Bir özelliği de modüler yapısı, bu modüllerin farklı kullanıcı sayılarınca alınabildiği ve hazır çözümlerden istenilenlerin bir araya getirilerek her şirketin kendine özel PİR çözümü elde etmesine yönelik de bir alt yapısı ve lisanslama sistemi mevcut.

Şirketlerin önce bir check-up çalışmasını yaparak 5 üzerinden süreçlerini ölçmelerini sağladığımız ücretsiz bir check up hizmetimiz var. Şirketlerin Güçlü yönleriyle Tehditlerini zayıflatmayı ve Fırsatları daha iyi değerlendirmelerine katkı veriyoruz.

Her zaman ve her yerden erişilebilen bir online iş ve proje/şantiye yönetim platformu olarak hizmet veriyoruz. www.PirCloud.com üzerinden 1,2 ve 3 yıllık Lisanslama (SaaS) ile müşterilerimize ekonomik çözümler sunuyoruz. Büyük yatırım yaptırmadan bu yatırımları da hızlıca geri döndürüyoruz.

Engellediği bütçe sapmaları, kayıp ve kaçaklarla, verimsizlik ve takipsizlik konularını devre dışı bırakarak söylersek PİR kendi parasını çok kısa sürede çıkartan bir yazılım çözümü ve iş yönetim platformu.

PİR 10+ yıldır inşaat ve şantiye alanında tecrübelidir. 2010 yılında YSM Yazılım bünyesinde geliştirilmeye başlanıp 2018.08 de spin-off ile ayrılmıştır. Şantiye, Enerji, Üretim ve Hizmet sektörlerinde proje bazlı çalışan şirketlerin proje sahalarını şirket merkezlerine bağlayarak süreç kopukluğunu çözen bir yazılımdır.

PİR ile Dijitalleşen Şantiyelerde tüm veriler her an ve her yerden online ve mobil olarak erişilebilen tek bir veri tabanında toplanıyor, tüm süreçler ve iş akışları, fotoğraf ve dokümanlar PİR’e gerçek zamanlı olarak işleniyor. Sahadaki şantiye şefleri ve ilgili ekipler sahada verileri giriyor, merkezde planlama, kontrol ve onaylama işlemleri gerçekleşiyor. Böylece müteahhitler PİR’de toplanan veriler sayesinde cep telefonundan bile şantiyeleri stok, finans, satın alma, bütçe ve tüm diğer detayları ile takip ediyor, günlük-saatlik izleyip çok kolay yönetilebiliyorlar ve anında müdahale edebiliyor. PİR ile optimize edilen süreçlerde karlılık yükselirken, malzeme ve bütçe hareketleri sıkı kontrol edilebiliyor, yöneticiler için hazırlanan özet raporlar ve grafiklerle tüm süreçlerde enformasyon objektifliği ve iletişim sürekliliği tek tuşla sağlanıyor.

PİR proje/şantiye bazlı iş yapan işletmelerin muhasebe ve ERP yazılımlarıyla çözülemeyen problemlerinin asıl kök nedeni olan merkez ve proje sahaları arasındaki veri akışı ve süreç kopukluğunu da gideriyoruz. ERP yazılımlarıyla da entegre olabiliyor, örneğin Logo Tiger entegrasyonuyla, merkez ve saha ekiplerinin işlerini kolaylaştırıp, zaman kazandırıyoruz. PİR’i ve müteahhitlerin PİR’e olan ihtiyacını tek cümleyle özetlersek “şirketin ticari yakası ile şantiye yakasını bir araya getiren online yazılım platformu“ olarak sunuyoruz. PirCloud zaman ve mekan bağımsız yurt içi ve yurt dışı inşaat ve enerji projelerinde kullanılan yapay zeka dahil son teknolojileri içeren yerli ve milli bir AR-GE çözümüdür.

PİR yazılımı ile şantiye ve teknolojiyi birleştirdiler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi