Bakan İle CHP’li Tanal Arasında Spor Tesisi Polemiği

Minikler Tarlayı Saha AnchorYaptı, Bakan Kulüp Stadıyla Övündü!

1298 kez okundu.
Bakan İle CHP’li Tanal Arasında Spor Tesisi Polemiği

CHP’li vekil Mahmut Tanal ile Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu arasında ‘spor tesisi’ tartışması çıktı. Silopi’de çocukların tarlada futbol oynadığı görselleri paylaşan Tanal, “Sosyal devlet nerede?” diye sordu. Bakan Kasapoğlu ise 3 takımın maçlarının oynadığı şehir stadyumunu paylaşarak Tanal’a yanıt verdi. CHP’li vekilden ise Kasapoğlu’na “Övündüğünüz şeye bakın!” cevabı geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, geçtiğimiz hafta partisinin Doğu Masası çalışmaları kapsamında gittiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde küçük çocukların buğday tarlasında top oynadığı görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak, “Silopi ilçe merkezinde çocuklarımızın spor yapabileceği alanlar, sahalar yok. Tarlada top koşturuyorlar. Sosyal devlet nerede?” diye sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tanal’ın bu paylaşımına yine Twitter üzerinden cevap verdi. Şehir stadyumuyla birlikte birtakım tesis fotoğrafları paylaşan Kasapoğlu, “Silopi ilçe merkezinde çocuklarımızın spor yapabileceği çok sayıda tesisimiz var Sayın Tanal. Üstelik tesislerimiz yetişkinlerin kullanımına da açık. Günün birinde yolunuz düşerse bekleriz” dedi.

BAKAN, 3 TAKIMIN ORTAK STADIYLA ÖVÜNDÜ!

Bakan Kasapoğlu’nun bu paylaşımına Tanal’dan görseller eşliğinde 9 maddelik bir yanıt geldi.

Kasapoğlu’nun ilçede yapılan tesis olarak, BAL Ligi’nde mücadele eden 1960 Silopispor’un, Silopi Belediyespor ve Silopi Haburspor’la ortak kullandığı stadyum ve antrenman sahasını gösterdiğine dikkat çeken Tanal, bunun bir başarı olarak gösterilemeyeceğini vurguladı.

Kasapoğlu’nun paylaşımında yer verdiği basketbol ve halı sahanın ise kapalı tutulduğunu belirten Tanal, Bakan’ın övündüğü havuzun ise yıktırılan tenis kortu yerine inşa edilerek, israfa yol açıldığını vurguladı. Tanal ayrıca Spor Toto’nun Şırnak’ta ‘semt sahası’ yapılması için gönderilen paralarla gençlerin kullanımına kapalı tesis inşa edildiğini aktardı.

ŞEHİR STADYUMU TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE VAR

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na cevabı aynen şöyle:

- İlahi Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Silopispor’un stadyum, saha fotoğraflarını paylaşarak mı bana cevap veriyorsunuz?

Silopi İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait şehir stadyumunun, sahanın, Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Silopi’de de olması gayet normal.

Burası zaten Silopispor’un sahası. Övündüğünüz şeye bakın!

2019’DA TESLİM EDİLDİ, HALA KAPALI

- Diğer fotoğraflarınıza gelince: O görseldeki basketbol ile halı saha, hala top yüzü görmüş değil! Aralık 2019’da teslim edilen tesis halen kapalı. Çocuklar, gençler oynayamıyor.

TENİS KORTU SİLOPİLİLERE LAYIK GÖRÜLMEDİ!

- O övündüğünüz havuz var ya; tenis kortu tesisi yıkılarak yapıldı. Tam bir akıl tutulması! Silopi’de dünya kadar hazine arazisi var. Hepsi atıl durumda. Havuz için daha uygun alanlar varken tenis kortu ortadan kaldırılarak, o görseldeki havuz inşa edildi.

Hem zaman israfı hem para israfı var. Tenis kortunu Silopililere layık görmediniz mi? Tenis kortu kalsaydı. Boş bir hazine arazisinde daha kullanışlı bir havuz yapardınız.

SADECE BEDEN EĞİTİMİ DERSİNDE KULLANILIYOR

- Bitmedi Sn. Bakan bitmedi! Yer Şırnak Kasrik Beldesi. Spor Toto parayı akıttı, yapımını belediyelere verdi. Belediye, tesisi okul bahçesine yaptırdı. Öğrenciler sadece spor dersinde bu tesisten faydalanıyor. Normalde belediyenin uygun bir yerde tesisi inşa etmesi gerekiyordu.

Okul müdürü ve güvenlik, dışarıdan gelen çocukları ve gençlerin tesise kabul etmiyor.

BELEDİYE SEMT YERİNE KARAKOL İÇİN YAPTI

- Yer yine Kasrik Beldesi. Spor Toto, AKP’li belediye aracılığıyla yaptırdı. Maalesef çocuklara ve gençlere yapılması gerekirken karakola, askeriyeye yapıldı. Oysa TSK’nın kendi ödeneği var.

GİRMEK YASAK!

- Burası da Beytüşşebap. Spor Toto, yapımını AKP’li belediyeye havale etti. Kağıt üstünde ‘semt sahası’ olan tesisi yine okul bahçesine inşa ettiler. Spor dersi haricinde kullanılmıyor. Dışarıdaki gençlere yasak. “Girip oynayamazsınız” diyorlar.

Halbuki belediyenin semt sahası ruhuna uygun şekilde herkesin yararlanabileceği bir yerde bu tesisi yapmalıydı. Burada da işin kolayına kaçıldı.

AKP’Lİ BAŞKANLARA KIYAK

- Burası da Beytüşşebap Ayvalık Köyü. AKP İlçe Başkanı ile AKP Gençlik Kolları Başkanı’nın köyü. Kıyak geçildi anlayacağınız!

Tesisi buraya aldırdılar. Torpil, kayırmacılık spora bile karıştırıldı! Hadi hoş görelim. Ama Avyalık Köyü’ndeki tesis de okul bahçesine yapıldı. Gençler itiraz etti. “Nasıl gireceğiz” diye. Yatılı okul burası. Girilmesi yasak. Oysa burası da güya semt sahasıydı!

 

 

Bakan İle CHP’li Tanal Arasında Spor Tesisi Polemiği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi