Moraller yerinde

Daha geçen gün tahvil getirilerine dikkat edin trend değişti artık yükselme trendindeler demiş ki, sabah bir bakıyoruz ABD 10 yıllıkları hazirandan beri en yüksek seviye olan %1,63’de, Alman 10 yıllıkları da - 0,11’e çıkmış, Enflasyona karşın risk iştahı da açık.

219 kez okundu.
Moraller yerinde

Daha geçen gün tahvil getirilerine dikkat edin trend değişti artık yükselme trendindeler demiş ki, sabah bir bakıyoruz ABD 10 yıllıkları hazirandan beri en yüksek seviye olan %1,63’de, Alman 10 yıllıkları da - 0,11’e çıkmış, Enflasyona karşın risk iştahı da açık. Yükselen tahvil getirilerinde satılacak olan teknoloji hisseleri ve diğer yüksek büyüme oranlı hisseler yükseliyor, bu da önümüzdeki kazançlar konusunda şu anda güçlü bir iyimserlik olduğunu açıkça gösteriyor. IMF’nin Asya ekonomilerine yönelik %7,6 değil %6,5 büyüyeceksiniz tahminine rağmen sermaye piyasaları güçlü. IMF’in uyarısı da ilginçti. yeni bir COVID-19 enfeksiyonu dalgasının, tedarik zinciri kesintilerinin ve enflasyon baskılarının görünüm üzerinde aşağı yönlü riskler oluşturmaktadır’ ilginçliği bu uyarı sadece Asya’ya. Ama Asya’da bu açıklamalardan etkilenmedi. Japon Nikkei %0,8 yükselirken, MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi , Avustralya'daki %0,9'luk kazançların öncülüğünde %0,3 arttı. Bu ayın başlarında stagflasyon Wall Street'in moda kelimeydi karamsarlık vardı yavaş yavaş bu gitti özellikle de Cuma günkü güçlü ABD perakende satış verilerinin ardından. BIST-100 endeksine seviye olarak bakarsak 1407 desteğinin üzerinde kalabilmesi kısa vadeli görünümü açısından önemli, 1432 ilk ara direnç ve bu seviyenin aşılması durumunda 1457 seviyesini ilk ana direnç noktası olarak görmekteyiz. Endeksin güçlü kalmasını sağlayan diğer bir etmende Bilanço sezonun açılması ve güçlü beklentiler. Havacılık sektörü verilerindeki toparlanma, Nihai ürün fiyatlarındaki yüksek seyrin etkisi, artan talep ve kapasite kullanım oranları demir-çelik / petrokimya şirketlerinin finansallarına vereceği katkı, Bankacılık sektöründe Kredi büyümesi hızında artış, Tüfe endeksli kağıt getirilerinde artışın olumlu etkisi, GYO sektöründe güçlü operasyonel performans, Enerji şirketlerinin marjlarındaki iyileşme beklentileri endeksin geri çekilmelerde isteksiz ama yükseliş niyetinin hazırda tutulmasına yardımcı oluyor. Petrol fiyatları Asya'da hafifçe geriledi, ancak dünya genelinde bir enerji arzı sıkıntısının sürmesi nedeniyle birkaç yılın zirvesine yakın bir yerde ve Kripto para birimlerinde, ilk ABD bitcoin vadeli işlemlere dayalı borsa yatırım fonu Salı günü işlem görmeye başladığında, bitcoin tüm zamanların zirvesi olan 64.895 usd 'a yakın 64.068 usd seviyesinde.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Çarşamba günkü işlemlerde yön bulmakta zorlandı.

Çin Merkez Bankası(PBOC), faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Faiz oranları 1 yıl vadeli için yüzde 3,85, 5 yıl vade için yüzde 4,65 olarak uygulanmaya devam edecek. Piyasa beklentisi de faizin değişmeyeceği yönündeydi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun 2021 Genişleme Paketi kapsamında yer alan "Türkiye Raporu"nda, Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı alınan önlemler sonucunda Türkiye'nin ekonomik krizden hızlı bir şekilde çıktığı belirtilirken, ekonominin işleyişi ile ilgili "ciddi endişelerin" devam ettiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı, AB’nin Türkiye Raporu’na tepki gösterdi.

Japonya'nın ihracatı Eylül ayında da arttı. Son 7 aydır artış gösteren ihracat Eylül ayında geçen yılın aynı döneminin yüzde 13,0 üzerine çıktı.

Çin'de yeni konutlar için ortalama fiyat Mart 2015'ten bu yana ilk kez düştü. Eylül ayında ortalama fiyat bir önceki aya göre yüzde 0,08 geriledi. Ağustos ayında fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 0,16 yükselmişti.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), aralarında Türkiye'nin de olduğu 5 ülkeden yapılan alüminyum folyo ithalatının Amerikalı üreticilere zarar verdiği tespitinde bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, yoğunlaşan yarı iletken sıkıntısının gelecek 2 yıl içinde küresel hafif araç satışlarındaki toparlanmayı yavaşlatacağını duyurdu.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, yüksek enflasyonun yakın zamanda yavaşlamaya başlamaması halinde Fed'in faiz artırımı için zamanı öne getirebileceğini söyledi.

Rischmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD'de iş gücü arzında yaşanan yetersizliğin koronavirüs salgınından daha uzun sürebileceğini ve daha iyi bir eğitim ortaya çıkmadıkça gelen ekonomik büyümeyi sınırlayabileceğini söyledi.

Kuzey Kore'nin füze denemesini doğrulamasının ardından BM Güvenlik Konseyi acil toplanıyor-BBC Türkçe

AC Asia ex, Japan % 0,74 alıcılı

S&P 500 % -0,03 satıcılı

Euro Stoxx 50 % -0,05 satıcılı

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Moraller yerinde
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cameron: İran, İsrail'in güvenliğini tehdit etmek için insansız hava araçları kullanıyor
Cameron: İran, İsrail'in güvenliğini tehdit etmek için insansız hava araçları kullanıyor
Memleket Partisi kurultaya gidiyor
Memleket Partisi kurultaya gidiyor