Erdoğan, Haier Fabrikası ve 52 yeni fabrikanın resmî açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haier Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir OSB’de faaliyete geçen 52 yeni fabrikanın resmî açılış töreninde konuştu.

533 kez okundu.
Erdoğan, Haier Fabrikası ve 52 yeni fabrikanın resmî açılış törenine katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Osmanlı'nın beşiği Sakarya Irmağının suladığı verimli ova Eskişehir'deyiz Üretim ve istihdamın dinamosu yeni fabrikaların ve Eskişehir Merkez Organize Sanayi Bölgesi altyapı yatırımlarının resmi açılışını yapıyoruz.

Hedefimiz güçlü potansiyele sahip eski şehrimizi ve Türkiye'mizi dünyada hak ettiği yere getirmektir.

Toplamda 1 milyar 617 milyon lira yatırım değerine sahip bu fabrikalara ve altyapı yatırımlarına büyük ve güçlü Türkiye yolunda atılmış yeni adımlar olarak bakıyoruz.

Bugün bize ev sahipliği yapan dünyanın en büyük elektrikli ev aletleri üreticisi Haier  ile başlamak istiyorum. Yatırım tutarı 850 milyon lirayı bulacak beyaz eşya fabrikasının resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Bilindiği gibi Haier yakın zamanda özellikle dünya devlerinden olan General Elektriğin ev aletleri kısmı ardından da dijital ürünler üreticisini kendi kadrosu içerisine katan firma bulaşık ve kurutma makinesi yatırımı içinde güvenli liman olarak Türkiye'yi seçti.

Yatırım değeri 400 milyon lirayı bulan 44000 metrekare kapalı alanda kurulu hemen önümüzdeki kurutma makinesi fabrikası üretime başladı. Bu tesis tam kapasite ile çalıştığında yılda bir buçuk milyon kurutma makinesi üretecek ve 900 kişiye istihdam sağlayacak ayrıca şu an yapım aşamasında olan 450 milyon liralık bulaşık makinesi fabrikasında da çalışmalar süratle devam ediyor.

Bulaşık makinesi fabrikası da 700 kişiye ekmek kapısı olacak. 35000 metrekare kapalı alanıyla inşallah haziran ayında faaliyete geçiricez. Bütün bu yatırımlarla Türkiye Haier'in Avrupa'daki en büyük üretim ve ihracat merkezi konumuna geliyor.

Türk ekonomisine güvenin bir işareti olarak görmüş olduğum bu yatırım için firmanın yöneticilerine şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye'ye yatırım yapan Türkiye'nin aydınlık geleceğine güvenen herkes kazanmaya devam edecektir.

Bugün Haier ile beraber salgının zorlayıcı şartlarına aldırış etmeden Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde son dönemde üretime geçen 52 fabrikanın daha resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Bu yatırımlarımızın toplam değeri de 639 milyon lirayı buluyor.

Gıdadan, kimyaya farklı sektörlerde gerçekleştirilen bu yatırımlarla birlikte birçok alanda ithal ettiğimiz ürünleri ikame ediyoruz. Tarım makinelerinden fiberoptik parçalara helikopter parçalarından otomotiv yedek parçasına üretim kapasitemizi artırıyoruz.

Türkiye artık geçmişte ülkemizde esamesi dahi okunmayan teknolojileri üretir hale gelmiştir. Attığımız yeni adımlarla bu kapasiteyi her geçen gün perçinliyoruz bugünkü yatırımlarımız da aynı amaca hizmet ediyor.

Bu yatırımlar için Eskişehir'in seçilmiş olması da fevkalade isabetlidir. Çünkü Eskişehir bir asrı aşan sanayileşme kültürü kaliteli sanayi altyapısı ulaşım ağlarının merkezinde yer alması ve nitelikli iş gücü ile yatırımlar için biçilmiş kaftandır .

İçerisinde bulunduğumuz Eskişehir Merkez Organize Sanayi Bölgesinde 554 parselde 43000 kişiye istihdam sağlanıyor. Tüm parsellerdeki fabrika inşaatlarının tamamlanması ve Türkiye'mize güvenen müteşebbislerimizin yatırımlarıyla bu sayı 57 bine ulaşacak. Yine bugün açılışını yaptığımız 128 milyon lira değere sahip yatırımlarla Eskişehir Merkez Organize Sanayi Bölgemiz yeni bağlantı yollarına ve altyapı imkanlarına kavuştu.

Sanayicimizin dikkatini sadece üretime yönetmek için okulundan camisine marketinden inovasyon merkezine her türlü ihtiyaçlarının sunulduğu bir sistem kuruyoruz. Şehirlerimize kazandırdığımız bu planlı sanayi bölgeleri sayesinde ülkemiz yatırım üretim istihdam ve ihracat istikametinde yoluna doludizgin devam ediyor.

Bu vesileyle salgına rağmen cesurca yatırımlarını gerçekleştiren babayiğit müteşebbislerimize teşekkür ediyorum.

Eskişehir 1 milyar dolara yaklaşan rakamıyla ülkemizin en fazla ihracat yapan şehirlerinden bir tanesi.

Son 15 yılda hep dış ticaret fazlası veren şehrimiz Türkiye'nin cari dengesine pozitif katkı sağlıyor. Ülkemizin ilk ve tek yerli şanzımanı ilk milli jet helikopter motoru ve orta menzilli ilk yerli füze motoru bu sanayi şehrinin alamet-i farikasıdır.

Hükümetlerimiz döneminde Eskişehir'e yaptığımız yatırım 30 milyar lirayı aştı. Eskişehir'i diğer alanların yanında sanayi kapasitesi bakımından da zirveye çıkarmak için çok büyük çaplı yatırımlar yaptık.

Bir müjde vermeyi de özellikle arzuluyorum : Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesini bu yıl sonu itibariyle tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunuyoruz.

Eskişehir'de 1 adet TEKNOPARK ve devlet destekli 25 Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunuyor. TEKNOPARK 3 milyon lira hibe destek verdi buradaki işletmelerimize 127 milyon lira tutarında muafiyette sağlık Ar-Ge ve tasarım merkezlerine sağladığımız muafiyet tutarı ise 570 milyon liraya ulaştı.

TÜBİTAK aracılığıyla akademi bilim insanları ve özel sektörün projelerini 632 milyon lira kaynak aktardı. Her zaman söylediğimiz gibi bizim siyasetimiz laf siyaseti istismar siyaseti değil eser ve hizmet siyasetidir.

Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesinden medet umanlara diyorum ki hiç heveslenme bu ülkedeki istikrar güven iklimini bozmaya kimsenin gücü yetmez. Bizim gündemimiz yatırımdır gelecek eser bırakmaktır.

İnsanımıza hizmet etmektir. Vatandaşlarımızın refahını artırmaktır. Dünyanın birçok ülkesini kabuğuna çekildiği salgın döneminde biz varımız yoğumuzla dünyaya açılıyoruz. Ülkemize kazandıracağımız bir kuruş için büyük bir aşkla çalışıyoruz.

Biz 19 senede : Bütün enerjimizi ülkeyi baştan başa duble yollarla donatmaya limanlar inşa etmeye dağları delip tüneller açmaya yurdumuzun dört bir yanını demir ağlarla örmeye harcadık. Bu sayede Türkiye'deki Organize Sanayi Bölgesi sayısı 325 e orta-yüksek ve yüksek teknoloji üretim güçleri olan endüstri bölgesi sayısı 23 ulaştı. Teşvik sistemimizi sürekli geliştirerek yatırım yapan firmalarımıza büyük çaplı destek sağladık.

TEKNOPARK sayımız 100'e yaklaştı. Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin sayısı 1600 üzerine çıktı. İnsan kaynağımızı zenginleştirmek için ise üniversite sayımızı artırmakla başladık. Yükseköğretimdeki kapasite sorununu çözdükten sonra şimdi tüm gücümüzü kalitenin yükseltilmesi ne teklif ettik geçmişte kat sayı zulmü ile birlikte içi boşaltılan meslek sitelerinizi itibarlı günlerine döndürmek için çalışıyoruz.

Bütün bu gelişmeler sayesinde milli teknoloji hamlesinin bir markası olan TEKNOFEST'e gençlerimizin üstün başarılarına şahitlik ediyoruz.

Şimdi de şarj altyapıları konusuna çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye'yi Avrupa'nın elektrikli araç ve batarya üssü haline getirmektir.

Yangın sel felaketlerinden başımızı kaldıramıyoruz. İşte bu yüzden biz Paris İklim Sözleşmesini onaylayarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik.

İşletmelerimiz de gereken hassasiyeti göstererek çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacaktır.

Hedefimiz Made in Turkey değil Türkiye markasının tüm dünyada hak ettiği yere ulaşmasıdır.

Bundan sonra da bizi hedeflerimizden alıkoymaya yönelik engellemeler yıldırma stratejileri iftiralar ve saldırılar olacaktır. Gücümüze güç katan büyük ve güçlü Türkiye'nin taşıyıcı sütunları olan müteşebbislerimiz ile birlikte altından kalkamayacağınız yük yoktur.


Hibya Haber Ajansı

Erdoğan Haier Fabrikası ve 52 yeni fabrikanın resmî açılış törenine katıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir