Bekarlar Günü’nde koliler insansız araçlarla teslim edildi

Bu yılki Bekarlar Günü alışveriş festivali, e-ticaret platformları için lojistik verimliliği artırmak, teslimat maliyetlerini düşürmek ve rekabetçi pazarda avantaj sağlamak için en son teknolojileri kullanma çabalarını güçlendiren yeni bir savaş alanı haline geldi.

163 kez okundu.
Bekarlar Günü’nde koliler insansız araçlarla teslim edildi

E-ticaret devi JD’nin teslimat kolu olan JD Logistics, şu anda ülke çapında 39 Asya 1 Numaralı akıllı lojistik parkı dahil olmak üzere 1.200’den fazla depo işletiyor. Şirket, akıllı lojistik ağının her yıl kasım ayında Bekarlar Günü promosyonu sırasında istikrarlı hizmet için güçlü destek sağladığını bilgisini verdi.

Otomatik sıralamadan insansız depolamaya ve robotlara kadar uzanan akıllı teknolojiler, yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş depolarda kullanılıyor. Algoritmalar ve tedarik zinciri planlaması sayesinde JD, ürünleri müşterilere en yakın yere yerleştirebiliyor. Bu model, 300’den fazla şehirde satış öncesi ürün satın alan müşterilerin siparişlerini saatler hatta dakikalar içinde alma şansına sahip olmalarını sağlıyor.

Alibaba Group'un lojistik kolu Cainiao Network, Alibaba’nın Damo Akademisi ile birlikte, Bekarlar Günü boyunca ülke genelinde 70’den fazla şehirde 200’den fazla üniversitede Xiaomanlv adlı toplam 350 insansız teslimat aracının hizmete alındığını duyurdu.  İnsansız araçlar, optimum rotaları otomatik olarak hesaplıyor ve engellerden kaçınabiliyor. Şirket, alışveriş çılgınlığı sırasında insansız araçlarla 1 milyondan fazla koli teslim edildiğini söyledi.

Akıllı dağıtım için 150 milyon dolar yatırım yapacak

JD Logistics geçtiğimiz ay, karbon verimliliğinin önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 35 artabilmesi için yeşil bir tedarik zinciri sistemi kurmak için 1 milyar yuan (156 milyon dolar) yatırım yapacağını duyurdu. JD Logistics CEO’su Yu Rui, operasyonel verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve iş modelini yeniden yapılandırmak için en son tedarik zinciri teknolojisine yaptığı yatırımı genişletmeye devam edeceğini söyledi.

Yu, önümüzdeki iki ila üç yıl içinde binlerce otonom teslimat aracı uygulayacaklarını söyledi. Şimdiye kadar, JD Logistics’in otonom teslimat araçları, ülke genelinde 25 şehirde kullanıldı ve yaklaşık 2 milyon sipariş karşılandı. Çin Mühendislik Akademisi’nden Wu Hequan, “Yapay zeka, robotik, bulut bilişim ve blok zincir teknolojilerinin uygulanmasını içeren lojistiğin dijital dönüşümü, sektöre ve topluma büyük katkı sağlayacak” dedi.

Cainiao Network de Bekarlar Günü için denizaşırı lojistik yeteneklerini artırdı. Şirket, Çin’den denizaşırı tüketicilere malların teslimatını hızlandırmak için 30 bin metrik tonun üzerinde kargo kapasitesiyle 300’den fazla uçuş kiralama dahil.

Cainiao, Avrupa’da sınır ötesi nakliye verimliliğini artırmak için tanıtım galasından önce İspanya, Fransa, Almanya, İtalya, Belçika, Rusya ve Macaristan’da yedi denizaşırı dağıtım merkezi açtı. Tüm bu merkezler tam otomatik ayırma ekipmanı ve diğer akıllı lojistik sistemlerle donatıldı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bekarlar Günü’nde koliler insansız araçlarla teslim edildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi