Eurasia Rail ikinci gününde Serdar Kuzuloğlu’nu ağırladı

Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük 3 demiryolu fuarından biri olan 9. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail, ikinci gününde teknolojinin gurularını ağırladı.

210 kez okundu.
Eurasia Rail ikinci gününde  Serdar Kuzuloğlu’nu ağırladı

Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük 3 demiryolu fuarından biri olan 9. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail, ikinci gününde teknolojinin   gurularını ağırladı.

Demiryolu ve hafif raylı sistemlerle ilgili tüm ana sektörleri tek çatı altında toplayan Eurasia Rail 2021’de teknolojinin demiryolu sistemlerinde kullanımı ile alakalı detaylı programı ile göz doldurdu. 

Fuarın ikinci gününde (26 Kasım 2021, Cuma) Eurasia Rail Fuarı kapsamında iki önemli teknoloji etkinliği gerçekleştirildi. 

Fuar ziyaretçileri ve katılımcılar, Teknoloji Yazarı M. Serdar Kuzuloğlu’nun “Bir Sonraki İstasyon…” başlıklı İlham verici konuşmasını dinlediler. Odağında teknolojiyle bezeli yeni nesil araçların ulaşımı, yerleşimi, kavramları, kültürü ve nihayetinde yaşamın kendisini nasıl değiştirdiği ile ilgili bilgi sahibi oldular. 

Dünyanın teknoloji ile değil ulaşımla değiştiğini belirten Teknoloji Yazarı M. Serdar Kuzuloğlu, “Demiryolu, her açıdan kendine has bir sektör. Kullanıcısı başka, karar vericisi başka, tedarikçisi başka bir yapı. Bu yönden biraz ilaç sektörüne benziyor. Paydaşlarının birbirinden koptuğu sektörlerin sadece kendi alanına odaklanarak potansiyelini ziyan etme riskini gözardı etmeyelim.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: 

“Bugün anladığımız şekliyle seyahat ve turizm 1800’lerde başlıyor. Sebebi ‘demiryolu’. 1914’te Amerika’dan Çin’e yolculuk ortalama 153 gün sürüyordu. Bugün dünyanın her yerine 1,5 günde ulaşabiliyoruz. İnternetten ‘hızlı’ gönderim birkaç gündü, sonra aynı günde teslimata dönüştü. Bugün dakikalardan söz ediyoruz.”

Dünya ticaretinin %90’ı deniz taşımacılığı ile gerçekleştiğini, bunun %75’inin de konteynerlerle yapıldığına dikkat çeken Kuzuloğlu, “Yakın dönemde yaşanan acı tecrübelerle kesintiye uğrayan ve ne kadar kırılgan olduğunu bize hatırlatan ulaşımın artık sadece ulaşım şirketlerine bırakılmayacak kadar önemli ve kıymetli olduğunu anladık. Bu sebeple firma ve sektörlerin iç içe geçtiği bir dönemi yaşıyoruz. Teknoloji firmaları ulaşım firmalarına, ulaşım firmaları ise teknoloji firmalarına dönüşüyor. Otomotiv dünyasın en popüler markası Tesla kendini bir yazılım şirketi olarak tanımlıyor. Sebebi, yazılımla sunduğu değerin donanımından daha değerli olması.” ifadelerini kullandı.

Son olarak EurasiaRail fuarının iki senede bir yapıldığına dikkat çeken Kuzuloğlu, “Bundan sonra iki sene bu sektör için de çok uzun bir süre olacak. Bu etkinliğin de frekansı artacak. Artan rekabet ve paydaş sayısı hepinizi buna zorlayacak. Her buluşmada biraz daha fazla sayıda yeni firma; farklı sektörlerden hizmet ve çözümleriyle burada yer alacak. Fuarın iki seneki sonraki gündemi bugünden çok farklı olacak ve olmak zorunda.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Eurasia Rail Fuarı kapsamında gerçekleştirilen ikinci etkinlikte; sektör profesyonelleri, ulaşımda yeni nesil teknolojiler ve ezber bozan inovasyonlar peşinde olan Teknoloji Yazarı ve TV Sunucusu Ahmet Can eşliğinde Rail Master Class Özel Fuar Turu kapsamında fuar katılımcılarının stantlarını ziyaret ederken firmaların değişen tüketici ihtiyaçlarına cevap olan ürün ve teknolojilerini irdeledi. Katılımcıların ve Ahmet Can'ın firma temsilcilerine yönelttikleri sorularla interaktif bir şekilde gerçekleştirilen etkinlikte, özellikle sektördeki inovatif ürünlerle yerli ve milli üretim teknolojileri hakkında detaylı bilgi sahibi olundu.

Fuar, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği uygulamaların oluşumunda katkı sunduğu Safe & Secure Standartları ile tüm sağlık tedbirleri kapsamında gerçekleştiriliyor.

Hibya Haber Ajansı

Eurasia Rail ikinci gününde Serdar Kuzuloğlu’nu ağırladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi