Beijing Kış Paralimpik Oyunları’nda ister alp disiplini kayağı, ister görme engelliler için biatlon olsun, sporculara rehberlik eden “sarı yelekliler” vardır.
Görme engelli sporcular rehberleri şöyle tarif eder:
“O benim gözüm gibidir, birbirimize güvenmeliyiz.”

Paralimpik Kış Olimpiyatları’nda kadınlar biathlon orta mesafe (görme engelli) yarışmasının ardından Çinli atlet Yang Qianru ve rehberi Yu Hongshun

Kros kayağı bayanlar sprint serbest teknik (görme engelli) yarışmasında, İranlı sporcu ve rehberi
Her rehber önde kayar ve her an arkasındaki sporcunun durumuna dikkat eder. Sporcuyu yön ve ritimde yönlendiren rehberi hoparlör veya telsiz aracılığıyla ses çıkarır. Bazen özel etapta sorunsuz bir şekilde kaymak için rehber doğru zamanda kar direğini geriye doğru uzatır ve ikisi bitiş çizgisine doğru benzer bir frekansta hareket eder.

Kros kayağı erkekler sprint serbest teknik (görme engelli) eleme yarışmasında bir İsveçli atlet rehberiyle kayıyor

Kros kayağı bayanlar sprint serbest teknik (görme engelli) elemelerinde bir Polonyalı atlet rehberini takip ederek kayıyor
Beijing Kış Paralimpik Oyunları’nda biatlon kadın atlet Wang Yue, “Dünyayı net göremiyorum ama dünyanın beni görmesini istiyorum.” dedi. 8 Mart’ta düzenlenen Paralimpik biatlon bayanlar orta mesafe görme engelli grup yarışmasında Wang Yue üçüncü sırada yer aldı ve Çinli görme engelli sporcular için ilk madalyayı kazandı. Madalya takdim töreninde Wang Yue ve rehberi birlikte podyuma çıktı ve madalya aldı.
Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

