Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde meydana gelen ve tüm Ülkeyi sarsan asrın felaketinin yaralarını sarabilmek için ilk günden itibaren sahada uykusuz, yorgun bir şekilde canla başla çalışan Çare Derneği Şanlıurfa gönüllüleri Adıyaman’da çok güzel çalışmalara imza attı.
Adıyaman Merkez’de Çare Derneği’ne tahsis edilen lojistik merkezinde, çocukları bir an olsun bulundukları psikolojiden uzaklaştırmak adına yapılan çalışmada değişimin ilk başta kendileri ile başlayacağını düşünen Çare Derneği, Şanlıurfa’dan gönüllü olan 20 kişilik kuaför ekibi ile birlikte yıkılmayan ve durumu iyi olan bir okulda dar imkan olmasına rağmen bir salon kurup 200’ü aşkın çocuğun saç kesimleri, saç bakımları yapıldı.
Çocuklarda bulunan saçtan bulaşan hastalıkları profesyonel ekiplerin tespiti sonucunda bulunan sağlık ekipleri ile birlikte tedavisi yapıldı ve tüm çocuklara önleyici destek sağlandı. Günün sonunda çocuklarla birlikte çeşitli aktiviteler yapan Çare Derneği gönüllüleri çocuklarla birlikte koşup gülüşerek sevinçli bir atmosfere ortak oldular.
Çare Derneği diğer bir yandan Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman’da 4 lojistik üs ve sıcak yemek mutfağı kurarak yardım faaliyetlerine devam ediyor. İlk günden itibaren 152 kişilik ekip tüm deprem bölgelerine dağılarak karış karış gezen mobil ekipleri ile kırsal ve merkezde yardım bekleyen ailelere ulaştı.
Deprem bölgelerinde 10.000 kişiye gıda paketi, 12.000 kişiye hazır gıda, 30.000 kişiye sıcak yemek ikramı, 1.000 aileye bebek bezi ve maması, 5.000 kişiye battaniye, 7.000 kişiye kışlık kıyafet, 1.000 aileye soba ve 100 ton odun ve kömür yardımı yapıldı.
Adıyaman ile görevlendirilen Çare Derneği Şanlıurfa ekibi Adıyaman’da bulunan merkezde her gün 5.000 depremzedeye sıcak yemek imkanı sunmakta. merkezdeki çadırlara soba yardımı yapan ekip her gün yakacak, iç ve dış giyim, temizlik malzemeleri, gıda yardımı, oyuncak, bebek ve özel ihtiyaç yardımları ve çeşitli projelerle en az Ramazan Ayı sonuna kadar sahada olacağını bildirdi. Çare Derneği, depremzedelerin yüzünü güldürmek ve yardıma ihtiyacı olanların yanında olmak için her zaman hazır!