Şanlıurfa STK’ları: İstanbul Sözleşmesi Feshedilsin!

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları , son günlerde tartışmalara neden olan İstanbul Sözleşmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı.

611 kez okundu.
Şanlıurfa STK’ları: İstanbul Sözleşmesi Feshedilsin!

Şanlıurfa'da bulunan STK'lar adına Balıklıgöl Platosunda basın bildirisini okuyan Mehmet Polat yaptığı açıklamada, sözleşmenin aile yapısını bozduğuna ve kadına yönelik şiddeti artırdığına değinildi.İstanbul Sözleşmesi’nin “farklı cinsel yönelimler” adı altında cinsel sapkınlıklara kapı araladığını belirten Polat: “İstanbul Sözleşmesi Feshedilsin” dedi.

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:stanbul Sözleşmesi’nin “farklı cinsel yönelimler” adı altında cinsel sapkınlıklara kapı araladığını belirten Şanlıurfa STK Platformu, Balıklıgöl Platosunda Şanlıurfa'da ki STK temsilcileri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa STK'ları adına basın bildirisini okuyan Mehmet Polat “İstanbul Sözleşmesi Feshedilsin” dedi.

Polat şunları kaydetti:'Değerli basın mensupları çok değerli çok kıymetli sivil toplum kuruluşların Başkan temsilci Ve saygıdeğer Hazirun İstanbul sözleşmesine Hayır basın açıklamamıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz Şeref verdiniz İstanbul sözleşmesine Hayır 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da imzaya açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 14 Mart 2012'de tüm partilerin ittifakı ile kabul edilen 1 ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren " kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele hakkındaki Avrupa Konseyi sözleşmesi dir ismi masumane olan bu anlaşma metni kelimenin tam anlamıyla aile yapısının temeline dinamit koyan bir tuzaktır.

Birçok Hristiyan Kenan Dayı kabul etmediği Bu anlaşmanın yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde hayata geçirilmesi kabul edilen sözleşmenin 4. Maddesinde yer alan cinsel yönelim ve cinsel kimlik kavramı ile her türlü cinsel sapıklık sapıklık normalleştirmeye ve yasal koruma altına alınmaya çalışılmaktadır. Sözleşmenin 36 46 ve 59 modelinde birlikte yaşanan Partner kavramı ile Nikahsız ve metal saati şeklindeki birliktelikler aile olarak kabul edilen zina meşhur ulaştırılmaktadır. Sözleşmenin madde 12 Taksim taraflar kadınları ve erkekleri Toplumsal olarak klişeleşmiş önyargıları gelenekleri diğer uygulamaları kökünün kazınması amacıyla kadınları ve erkekleri sosyal ve kalıpların değiştirilmesini yardımcı olacak tedbirleri alacaktır. Sözleşmenin 48 Mahallesi'nde taraflar bu sözleşme kapsamında yer alan her şiddet olayla ilgili arabuluculuk ve uzlaştırma da dahil olmak üzere zorunlu Anlaşması giderme alternatif süreçlerinin yakalamak üzere gerekli yasal veya diğer tedbirleri Oysaki Allahu Teala kadın Oysaki Allahu Teala ile kocanın aralarının açılmasından korkarsanız bu durumda erkeğin ailesinden bir hakem kadının ailesinden bir Bunlar arayı düzeltmek isterse Allah'ın aralarda aralarda başarıyı sağlar. Şüphesiz Allah bilendir haberdar olandır Nisa Suresi 35 ayet buyuruyor Oysa Bu anlaşma eşleri barıştırmak değil çalıştırmak için hazırlanmıştır. Madde 51 taraflar Mağdurun ifadesi ne ve şirketine bağlı olmaksızın ve Mağdurun ifadesinin Oya Şikayetini geri çekilmesi durumunda da idam edilmesini temin edecektir.

Bu sözleşmeye göre Şikayetini geri çekme hakkına sahip değildir. Bu sözleşme zemininde hazırlanan 6284 no'lu yasanın 8 Taksim üç maddesi Koruyucu Tedbir kararı verilebilmesi için şiddetin uygulandığı bölge aranmaz. Hukukun temel mantığını haksız bir yönelime eşleri birbirine düşman kılan kadının beyanı yeterli delil sahip erkeğin savunma hakkını elinden alan Bu proje aile yapısını bitirmeye yönelik tasarlanmıştır. Projenin ben sende cinsiyetler arasındaki farkları tamamen yoksan anlayışın kadın ve erkek cinslerini kendine özgü niteliklerini anlamsız kaldığı Dolayısıyla bu anlayışın cinsiyetsizlik algısı tekstili açıktır. Bu anlaşma hayata geçtikten sonra ailede şiddet bitmemiş aksine kodlanmıştır. Çünkü bu anlaşma kadın ve erkeği bir bütünün tamamlayıcıları değil birbirinin rakibi ve düşmanı haline getirmiştir. Şam ile Halep kudursun savunmanın yolu Türkiye'den Turkey savunmanın yolu da güçlü bir koruma sağlar geçer neslimizi ve memleketimizi felaketi sürü toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamaların Ve 6284 sayılı Sözde aile koruma kanunun bir an önce yürürlükten kaldırılmasını Bunun yerine aileyi takip edecek arası önleyecek düzenlemenin yapılması istiyoruz. Bizim son kalemizde düşmeyecektir."

Şanlıurfa STK’ları: İstanbul Sözleşmesi Feshedilsin!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi