A1 Capital'in analizine göre, Nisan Vadeli 30 Sözleşmesi, dünkü işlem gününe yüzde 2,25 değer kaybı ile 10311 seviyesinden başladı. 

Saatlik grafik incelediğinde  satıcılı açılmasının öğlen saatlerine doğru güç kaybıyla günün en düşük seviyesi 10242’yi test etti. Sonrasında tepki alımları gelse de normal seansta zayıflamalar öne çıktı. Akşam seansında ise tepki alımlarının satışları karşılaması ile günün en yüksek seviyesi olan 10611 seviyesinden günü pozitif tarafta noktaladı.

Dünkü işlem gününü pozitif noktalayan sözleşmede, 22 ve 50 günlük ortalamalarının gerisinde hareket ediyor. Haberlere bakıldığında ise ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e yönelik tarifeleri yüzde 125'e çıkarırken, kendileriyle iletişime geçen ve misilleme yapmayan 75'den fazla ülke için ek tarifelerin 90 gün durdurulduğunu duyurdu. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, açıklanan karşılıklı tarifelerin 90 günlüğüne durdurulmasına ilişkin misilleme yapmayan ülkelerin "ödüllendirildiğini" söyledi.