Bir ebeveyn kitap okumuyorsa eğer, kendi çocuğuna neden kitap okumuyorsun deme hakkına sahip değildir. Bir çocuğun küçüklük yaşlarında her zaman rol modeli kendi anne-babasıdır. Çoğu zaman anne babasının davranışlarını taklit etme, peşinden gitme eğilimindedir. Siz evde  kitap ile ilgilenmiyor aksine telefon ve TV. İle ilgileniyorsanız çocuğunuzdan kitap okuma alışkanlığını bekleyemezseniz. Çocuğunuzun, kendisini ve dünyasını daha iyi anlamasını, empati duygusunu içselleştirmesini, olaylara daha geniş perspektifte yaklaşmasını, vicdan duygusunun daha iyi gelişmesini, kendini daha iyi ifade etmesini, telaffuzunun çok iyi olmasını ve kelim dağarcığının zengin olmasını, şiddetten uzak kalmasını özetle “iyi bir insan” olmasını istiyorsanız eğer mutlak anlamda kitap okuma alışkanlığı edindirin


Kitap okumanın vermiş olduğu müthiş hazzı yaşamayanlar için gerçekten üzülüyorum. Kitap okumak bizi başka dünyalara götüren en ucuz ulaşım aracı, Sosyal medyanın, televizyonun bizi uyuşturmasını önleyen bir ağrı kesici! Hayal dünyamızı genişleten bir hazine,Arkadaş,Dost..Ancak her ne hikmettir ki, okuma oranımız bu kadar çok düşükken ülkemizde herkes her şeyden çok şey anlıyor.Bunun nedeni ironik olsa da yine okumayışımızdan kaynaklı.Gerçek anlamda okumayan, cahil insanların her şeyi bildiğini iddia etmesi ne garip.. Ne yaman çelişki değil mi?Aklınıza hemen birileri gelmiştir bile..Okuma alışkanlığı yoksa bugünden itibaren edinebilirsiniz. Evet, edinebilirsiniz ve bu gerçekten zor değil. 

 

Programları izlemek ya da sosyal medyada sörf yapmak yerine ailecek kitap okuma saati yapabilirsiniz. Zor olmayacağını göreceksiniz. Aksine çok keyifli bir hal alacağına ve zamanla alışkanlık yapacağına eminim. İç ve dış tesirlerle her gün biraz daha hastalanan ve yaralanan nesil, düşünemez ve okuyamaz hâle getirilmiştir. Okumaktan bu kadar nefret eden bir toplum hâline getirilen bu nesil, dilin de bozulmasıyla basit, yavan, argo bir kültürle anlaşmaya çalışmaktadır. 
Hiç bir hiçken kendini bir şey sanıyorsa, kendini aldatmış olur. Rab Korkusu Bilginin Temelidir. Oysa Ahmaklar Bilgiyi Ve Terbiyeyi Küçümser.

 

Mustafa Mızrak / Gazeteci / Yazar

 

 

www.ruhanews.com’de yayımlanan yazılar, yazarların görüşlerini yansıtmaktadır. Yazılar Gaphaberleri  Medya’nın kurumsal bakışıyla örtüşmeyebilir. Yazıların tüm hukuki sorumluluğu yazarlarına aittir.