Nihat Başkan’ın Başarısı
Misbah HİCRİ

Nihat Başkan’ın Başarısı

Bu içerik 1052 kez okundu.

On bir Ekim Perşembe günü bir basın toplantısı için Cumhuriyet parkında sabah kahvaltısında, Büyük Şehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin daveti üzerine basın mensupları olarak toplandık. “Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister kahve bahane.”
     Esasen bizim de derdimiz Urfa sorunlarını paylaşmaktı. İlk ağızdan ve yetkili ağızdan duymak bir ayrıcalıktır. Onun için kahvaltıdan ziyade Başkan Nihat Çiftçi’nin anlattıkları önemliydi. Kahvaltı “taamsız muhabbet olmaz” sözünde yatmaktadır. 
    Görev ve makamların millete hizmet için olduğunu, her fırsata dile getiren Başkan Nihat Çiftçi’nin bu makama layık olduğunu çalışma ve hizmetlerinden anlaşılmaktadır. Çünkü tüm sözlerinde yapısal bir sanat gibi onarıcı sözlerle paylaşım uğraşındaydı. 
 Hizmet bayrağını taşımak toplumsal yaşamın gereğidir. Bu gereklilik gönülden gelen; doğduğu ve yaşadığı, havasını teneffüs ettiği topraklar için bir mecburiyettir. Hepimiz bir şekilde bir hizmet çabası içindeyiz. O da görevini belediye başkanı olarak insanlığa hizmet anlamında ifa ederek hizmetlerine ivme kazandırmaktadır.   
    Başkan Nihat Çiftçi, konulara vakıf ve kâğıda dökmeden gazetecilerle paylaşması, onun Urfa’da ki hizmetler konusunda ne kadar başarılı olduğunun göstergesiydi. İlimizi bir proje şehri haline getirdiği, yaptığı görsellik içinde her basın toplantısında izlerken onun bu performansla ilimizi layık olduğu yere getireceği inancı halkın arasında güç bulmaktadır.
    Nihat Başkan, toplumun herkesimle farklı periyotlar da bir araya gelerek çalışma ve projeleri anlatıyor. Bu projeler örnek projelerdir. Bunları tek tek sıralamaktan ziyade Başkan Nihat Çiftçi hakkında uydurulan asparagas haberlerle çalışma azminin kırılmaya çalıştığını görmemek büyük bir eksikliktir.  “Çamur at izi kalsın” uğraşında olanların çamuru atarken ellerinin çamura bulaştığını bilmelidirler.  
    Yapılan istişare ve bilgilendirme toplantıları halkımızın ufkuna huzme düşürmek adına basına büyük görevler düşürmektedir. Bakıyorum insanımız öneri sunmak,  bilgi paylaşımından ziyade,  başkanı zor duruma sokabilirimin çabası içindedirler. Urfa gerçeğini görmeyenlerin düşleri karanlıktır. Bu karanlıktan aydınlığa çıkmak adına başkanı desteklemek ve ona sahip çıkmak fazlasıyla önemlidir. 
    Yollar arasında köprüler kurularak önemli bağlantılar kurulurken yollar açılırken, kaldırım sorunu tamamıyla bitmese bile önemli aşamalar kaydetmiş olması fazlasıyla önemlidir. Yolların bakımı, asfaltlama, çevre düzenlemesi, parklar özverili çalışmanın ürünüdür. Ulaşıma trambüs eklenerek bir yenilik olduğu gibi Urfa trafiğine kolaylık sağlanma çabasında olması bizleri sevindirmiştir. Sokakları kent kimliğine yakışır bir çalışmayla, kültürel mirasa sahip çıkarken  modern hizmetlerle buluşturarak vatandaşlara sunmak bir erdemliliktir. 
 Her fırsatta “belediyecilik bir ekip işi” olduğunu söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, bu başarısını ekibine borçlu olduğu anlaşılmaktadır. İlimizde kendi adından söz ettiren önemli projelere imza atmaktadır. Bu gelecekte Urfa’nın bu gün bize, yarın çocuklarımıza yaşanacak bir şehir haline getirme çabası gerçeğinde yatmaktadır. 
Dinsel ve ırksal hezeyanlara kapılmadan, siyasal bağnazlıkla uğraşmadan, topluma hizmet etmek, özgür, adaletli,  barışçıl olmayı özümsemek toplumsal dayanışma ve saygınlık kazanmaya neden olur.     
    Urfa’nın bağrından doğmuş ve yıllardır siyasette hizmet sunun Nihat Çiftçi’nin bir dönem daha başkan olarak Urfa’yı idare etmesi Urfa’ya daha önemli yenilikler katacaktır. Nihat Başkan’ın bu emeklerinin heba olmaması için bir dönem daha bu göreve tevdi edilmesi için her Urfalının çaba sarf etmesi ve sahip çıkması vatandaşlık görevidir. 
    Siyasetin ısınmaya başladığı bu günler de herkes kendine bir başkan bulma derdinde... Balon uçurmakla bir yere varılmaz. Yeni isimlerler de Urfa yenilik kazanmaz. Mevcut kadrolar değişebilir. Örneğin meclis azaları daha eğitimli belediyecilikten anlayan, mimar, mühendis, tarihçi, eğitimci, yazar, kültürel hizmetlerde bulunanlardan oluşması sağlanabilir. 
     Oy uğruna, hatır gönül işi için yetersiz insanların meclis listesine girmesi Urfa’nın gelişmesinde önemli etkendir. Yetenekli ve kabiliyetli meziyet sahibi insanlarla birlikte Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak Nihat Çiftçi bu şehrin geleceğine yön vereceğine inanıyorum. Başarı dileklerimle güzel günlere diyorum…

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi