Tren Meselesi
Süleyman TURAN

Tren Meselesi

Bu içerik 900 kez okundu.

Süleyman Turan Yazdı:Tren Meselesi

“Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için zaman zaman 'benim istediğim niye yok, benim istediğimi niye almıyorsun' ne olur bu tür şeyler olmasın. Hasbi olalım, evelallah davayı iktidara taşıyalım nefsimizi değil. “

Bu cümleler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin aday tanıtım toplantısında kullandığı cümleler. Yazımıza bu cümlelerle başlamamızın nedeni kamuoyunda konuluşunlar ve yapılan paylaşımlarda trenden inmeye meraklı birçok ismin olduğu görüldü. 

Çok konuşulan trene inip binilmesinin yararları ve zararlarını anlatarak başlayalım. Trenden inersen ne olur? Pek bir şey olmuyor. Bir zaman yüzüne bakılmıyor. Siyaset sahnesinden ayrıldı gibi geliyor. Sonrası bir görev tevdi ediliyor. Etrafında insanları çoğalıyor. Milletvekili oluyor yetmiyor bakan da oluyor. Sonra yine yüzüne bakılmıyor. Trenden inersen olacağı bu.

TRENDEN İNENLERİ URFALI İYİ BİLİR

Bir de bu tren mevzusu nereden çıktığına bakmak gerekiyor. Urfa belediye başkanlığı için aday seçilmemiş, o da bu durumda bağımsız aday olmaya karar vermişti. Recep Tayyip Erdoğan o zaman "bu trenden inersen bir daha binemezsin" dediğinde "senin treninden iner halkın trenine binerim" cevabını vermişti. O zamanlar "vay be ne delikanlı adam" düşünmüştü çoğu insan. Sonrasında seçimi kazanmıştı ama o dönem Şanlıurfa kaybetmişti.  Sonrası herkesin malumu rozeti takarak yeniden partisine dönmüştü.

DİYEN DİYENE

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili trenden inenlerin sayısı gittikçe artacağı benziyor. Akçakale’de daha önce seçimi kazandığı partiye dönüş yapanda var. Ceylanpınar’da bağımsız olarak girmeyi düşünen de var. Uzun konvoylarla gövde gösterisi yapıp sinyal çakanda var, yapılacak görüşmeler sonrası çatı adayı olarak katılacağını belirtende var. Son olarak da “nerede kalmıştık” diyen de var.

Yazımda bu cümleyi özellikle kullanmamı isteyen bir arkadaşım var. Şanlıurfa siyaseti çorba oldu. Çorba haline getirenlere bakmak lazım. Dava için siyasete giren kişiler istedikleri olmayınca menfaate çevirdi işi. Trenden indilerse herkes için hayırlı olsun.

Gelelim sa’lara se’lere

Madalyonun diğer tarafına bakmak gerekiyor. Kibirlenenler oldu. Rantta karışanlar oldu. Makam gücü ile zülüm edenler oldu. Trenden gönüllü inenlerde haklılık var.

PEKİ, O ZAMAN;

Şanlıurfa kamuoyunda karşılığı olan sevilen isimleri siyasi ayak oyunlarıyla trenden iniyorsa,

Ya göründüğü gibi değilse,

En önemli dönemde bizimle değilsin denildiyse,

Yanlış bilgi verildiyse,

Trenden indirdikleriniz bir şehri veya ilçeyi yönetiyorsa. Onlar ne olacak şimdi?

Bekleyip göreceğiz onlar için trenden atılan altın ise değerini kaybetmez onu bulan ve ona sahip çıkan bayram edecek. . .

Sonuç olarak seçimde başarı olan o meşhur trene yeniden binecektir. Mevlana’nın “Gel ne olursan ol yine gel” sözünden esinlenerek AK Trene bindirilen adaylar saltanatına devam edeceklerdir. Ak Trenden inip bir başarı elde edemeyenler ne olacak? Onlara parti mi yok?

Gelecek yazımında görüşene kadar esen ve sağlıkla kalın…

Tren Meselesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı
Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü
Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü