TUTSAKSINIZ
Mustafa MIZRAK

TUTSAKSINIZ

Bu içerik 751 kez okundu.
Kaleminizin ucuna gelen söz vicdan duygunuzun sesiyse, dışarıdaki tutsaklığın daha beter olduğunu bilirsiniz Ürkenler, korkanlar, bana ne diyenler… Ve daha çok şey söyleyenler ya sinikliğin duvarlarının ardında, ya da umursamazlığın koltuklarında oturuyorlardır. İnsana reva görülen yanlışlara karşı olmak, sesini yükseltmek vicdani bir görev.Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, saldırıya, yıkıma uğramış insan için sesiniz çıkmıyorsa insanlığınızdan utanmalısınız. Siz aptal bir korkak ve karanlığın tutsağısınız. Tutsak insan, önünde hep bir saçmalık görür. Tanrıyı arayamayacak denli saplanmıştır bir karanlığa. İnsan, bu korkunun egemenliği altında sıkıştıkça erdem de uzaklaşır kendisinden.Dünya sermayenin ve teknolojinin kulu kölesi olmaktan kurtulmak istiyor, içine düştüğü çılgınlıktan çıkmaya çalışıyor..Ve daha onlarca korku sarmalı sarmış dört bir yanı.Dünyayı korku tutsaklığından sadece sevgi kurtarabilir.
 
Dokunmatik tutsaklık, toplumda hastalık değil de alışkanlık olarak niteleniyor. Bu hal bağımlıların tedaviye başvurmamasına sebep oluyor. Oysa internet bağımlılığı kötü alışkanlıklardan daha hızlı, daha sinsi yayılıyor. Çocukları dersinden, gençleri işinden, yetişkinleri hayattan koparıyor. Esir alıp kendine tutsak ediyor. Bağımlı tutsaklık deyince aklımıza öncelikle kötü alışkanlıklar gelir. Alkol, sigara, uyuşturucu, kumar alışkanlıkları başı çeker. Oysa bağımlılık, kötü alışkanlıklardan ibaret olmayacak kadar geniş kapsamlıdır. Bunlardan biri de eylemsel, davranışsal bağımlılıktır. En kötüsü hastalık olarak görülmemesidir. Dijital araçlara bağımlılık, yani tutsaklık.
 
Sizler korktuğunuz için bağımlılıklarınıza devam ediyor kendinizi tutsak olmaya mahkum edip kelepçeleniyorsunuz.. Kişi kendine olan saygısını yitirir. İçinde bir dağılma yaşar. Kendi kendine özgürlüğünü sınırlar, hayattan tat alamaz hale gelir ve artık tutsaktır. Yazı geçitsizdir. Zamanınız nerede başlarsa başlasın, yazının bıraktığı iz en derin lekeden daha kalıcıdır. Bu sebeplerle bir çok kişi cahilliğin tutsaklığı altındadır. Haksızlıklara karşı olan suskunluğu, sinikliği, bakışlardaki, sözlerdeki ürkekliği; yazılardaki kaypaklığı, iradesizliği başka türlü yorumlamak istemiyorum. Söyleyecek söz varsa eğer sizler karanlığın göbeğindeki tutsaklarsınız.
Sevgiyle kalın. Ve her şeyden önce birbirinizi candan sevin. Çünkü sevgi birçok kötülüğü örter.  
 
Mustafa Mızrak / Gazeteci / Yazar
DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi