GERÇEK SEVGİ KUTSALDIR YARATICIDIR.
Mustafa MIZRAK

GERÇEK SEVGİ KUTSALDIR YARATICIDIR.

Bu içerik 1712 kez okundu.

Hiç kimse nefret edilmek istemez. Yaşama keyif veren sevgidir. ÇÜNKÜ SEVGİ KUTSALDIR.

Sevilmenin vereceği güven ve tatmin duygusu mutlu bir yaşamın temelini oluşturur.

Sevgiyi nasıl aramamız gerektiği konusunda bir çoğumuz pek az bilgiye sahibiz. Açıklanan sevgi türlerine bir bakalım ne kadar tanıyoruz SEVGİYİ.

Kişinin mutluluğu bu sevgi türleri arasından hangisini aradığına bağlıdır.

EĞER TÜRÜ SEVGİ

Bu, eğer bazı beklentileri karşılarsak bize verilecek olan sevgidir..” “Eğer başarılı ve önemli bir kişi olursan seni severim.” “Eğer bir koca olarak benim beklentilerimi karşılarsan, sana sadık bir eş olurum.” En çok rastlanan sevgi türü budur ve bazı kişiler bu sevgiden başka bir sevgiyi bilmezler. Bu karşılık bekleyen ve şarta bağlı bir sevgidir.BENCİLDİR VE AMACI SEVGİ KARŞILIĞINDA ÇIKAR ELDE ETMEKTİR.

ÇÜNKÜYE DAYALI SEVGİ. Başka birinin onu sevmesi, sahip olduğu bir niteliğe veya bir koşula bağlıdır. “Seni seviyorum çünkü çok güzelsin.”Seni seviyorum çünkü diğer kişilerden farklı, popüler, zengin ve ünlüsün.

Onu sevmemize neden olan bir şeyden ötürü ya da o kişi bizim sevgimizi her hangi bir şekilde kazandığı için severiz.

Sevilecek niteliklere bizden daha fazla sahip olan biri çıkarsa, bizi sevenlerin bu yeni geleni bizden daha çok sevmelerinden korkarız.

Ailenin küçük çocuğu yeni doğan bebeğe içerler. Bir delikanlı daha gösterişli bir arabaya sahip olan başka bir delikanlıya içerler. Evli bir kadın, kocasının çekici ve düzenli sekreterine içerler. O halde bu tür sevgide bir güven yoktur.OYSA YETKİN SEVGİ KORKUYU KOVAR diye yazılmıştır.Çünkü türü sevgi gerçek bir sevgi olamaz.

RAĞMEN TÜRÜ SEVGİ.

Bir koşula bağlı olmadığı ve karşılığında bir şey beklenmediği için “eğer türü sevgiden farklıdır. Bu üçüncü tür sevgide, kişi bir şey olduğu için değil, bir şey olmadığı için sevilir. Kişi, dünyanın en çirkin, en zavallı, en sefil insanı olabilir ve bu “rağmen” türü sevgi ile karşılaştığında yinede sevilebilir. Buna layık değildir. İyi, çekici ya da zengin bir konum edinerek bu sevgiyi kazanması gerekmez. Kusurlarına, cahilliğine, kötü huylarına ya da kötü geçmişine rağmen olduğu gibi sevilir.

Yüreklerimizin en çok susadığı sevgi türü de budur. Farkında olmasak da bu tür sevgi HER ŞEYDEN ÇOK DAHA FAZLA ÖNEMLİDİR.

Kalbinizin derinliklerinde dünyada kimsenin size aldırmadığını ve hiç kimsenin sizi gerçekten sevmediğini düşünseydiniz YAŞAMIN SİZE NE YARARI OLURDU.

Yaşamımızı sürdürebilmemizin sebebi rağmen türü sevgiyi birinden görmemiz , ya da bir gün bu tür bir sevgiyi bulma umudunuzun varlığıdır.

AMA DÜNYA’DA BU TÜR BİR SEVGİ BULABİLMEMİZ İMKANSIZDIR.

Çünkü her kesin buna gereksinimi vardır ve kimsede fazlası olmadığından başkalarına veremez. Dünyada ki en büyük eksiklik RAĞMEN TÜRÜ SEVGİNİN YETERSİZLİĞİDİR

Bizi bir tek TANRI OLDUĞUMUZ GİBİ SEVER.Her şeye rağmen türü sevgiyi gönülden isteyen her kes alır.

Biz bu sevgiyi özgürce verilmiş bir armağan olarak kabul edebiliriz.

Sevgilerin en büyüğü olan bu sevgi için ödememiz gereken bedel bu sevgiye layık olmadığımızı itiraf etmektir.

SEVGİYLE KALIN ÇÜNKÜ SEVGİNİZ YOKSA İÇİ BOŞ ÇINLAYAN BİR BAKIR KAPTANFARKINIZ OLMAYACAKTIR.

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi