İNSAN İNSANA İYİ GELİR
Mustafa MIZRAK

İNSAN İNSANA İYİ GELİR

Bu içerik 1213 kez okundu.

Hayat seçimlerimizden ibarettir. Kötü yerine iyiyi, çirkin yerine güzeli, olumsuz yerine olumluyu, kötülük yerine iyiliği seçmeyi alışkanlık haline getirdiğimiz takdirde, mutlu olmanın bazılarının sandığı kadar zor olmadığını, hatta çok kolay olduğunu anlayacaksınız. Mutlu olmak için küçük bahaneler bulmalısınız. Mutlu olmak için insanları mutlu etmeye çalışmalısınız. Bir hasta ziyareti sonrasında alacağınız dualar, bir huzurevi ziyareti sonrasında hissedeceğiniz vicdani haz ve memnuniyet ifadeleri sizlere doyumsuz bir mutluluk hissi tattıracaktır. Bir çocuk esirgeme kurumu yurdunu ziyaret edip ilgi ve sevgi bekleyen çocuklar ve gençlere yüreğinizi açmak size doyumsuz bir lezzet verecektir.

Her zaman mutlu olup bir ömür boyu ılık ve gölgeli bir bahar mevsimi gibi yaşamanın yolunu merak mı ediyorsunuz? Bunun yolu `mutluyum çünkü...` diye düşünmekten geçiyor.

 

`Mutluluk yolun sonunda değil, yolun üzerindedir` diyen Epiktetos, asırlar öncesinden mutluluğun sürekli ulaşılmak için beklenen bir istasyon değil, içerisinde yolculuk yapılan bir tren vagonu olduğunu hatırlatıyor.

Mutluluk ddışarıda aranacak bir şey değil, insanın kafasının içinde, kalbinde, gönlünde gizlidir. Bizim bakış açımız ve olayları yorumlama biçimimiz yapacağımız değerlendirme ve varacağımız sonucu belirler. Zihinsel paradigmalarımız bizim dünyaya bakışımızı ve nesneleri algılamamızın anahtarıdır. Şimdi kendimize soralım, bizler pesimist miyiz yoksa optimist miyiz? Yani felaket tellallığı mı yapıyoruz, yoksa müjdeli haberler mi veriyoruz?

 

Mutluyum çünkü insanım, mutluyum çünkü görüyorum, mutluyum çünkü duyuyorum, mutluyum çünkü seven bir kalbim, sevecek dostlarım, ailem, çocuklarım var.

Bir iyilik yap, bir hediye al, seni seviyorum diye haykır, kır öfkenin zincirlerini, özür dile, teşekkür et, bak nasıl mutlu olacaksın. Paylaş kalbini, sevgini, unut kinini nefretini, affet, bağışla mutluluğu bulacaksın. Somurtma tebessüm et, hemen bir kahkaha at etraf çınlasın mutluğu iliklerine kadar yaşayacaksın.SEVGİYLE KALIN.

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi