Kendilerini ateist olarak nitelendiren insanlar genellikle kafa yorup araştırma yapmış ve bilinçli bir şekilde Tanrı kavramına inanmamayı seçmiş insanlar değildir.Dünyaya kızgın olduğu için ateist olan milyonlarca insan vardır. Bir ateist Tanrı inancının dünyaya zarar verdiğini düşündüğü için çevresindeki dinsel düşünceyi temsil eden kavram ve kişilerden hoşlanmaz.
AMA BİR İNSAN VARLIĞINA İNANMADIĞI BİR ŞEYDEN NEFRET EDEMEZ.Toplumda ahlaki prensiplerin din kökenli olması gerektiği önyargısı mevcuttur. Bu yüzden ateistlerin ahlaksız olabileceği, onları ahlaklı birer birey olmaya iten bir sebep bulunmadığı gibi yanlış bir inanç mevcuttur.
Modern tüketim toplumu genişledikçe ve sanayileşme bir parazit gibi tüm dünyayı ele geçirdikçe insanlar kapitalizmin kurbanı haline geldiğine dönüşüyor.
Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla sanal ortamda bu konular çok tartışılmaya başlanmıştır. Burada reddedilen bu kavramın zihinlerdeki varlığı değildir. Zihinde var olan bir kavramın, dış dünyadaki varlığı iddiası reddedilmektedir.Sözde bu reddedişin bilimsel temellere dayanmadığını itiraf ederler ama ateist inanışın kendilerini Cehennemden muaf kıldığını sandıkları için inanmaya devam ederler.
 
Ateizm, Tanrı inancının reddidir. Ateist, Tanrı’sının varlığının gösterilemeyeceğini, dolayısıyla tüm dayanaksız iddialar gibi temel ve varsayılan tavır olarak reddedilmesi gerektiğini düşünür.
Bu düşünce sadece materyalizm okur. İdealist felsefe okumak işine gelmez. Dikkat edilirse burada en önemli ayrıntı, Tanrı kavramıdır.Başlangıçtan bu yana var olan her şeyin yaratıcısı TANRI’MIDIR yoksa madde maddeyi mi yaratmıştır.
Tanrı’nın geçerli bir şekilde tanımlanmadığı veya tanımlanamadığını ısrarla söylerler ama ortaya net bir kavram koyamazlar.Neyin varlığı veya yokluğundan bahsedildiği belli değildir. 
Tanrı’sızlık iddiaların tamamı kum üzerine kurulan ve her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan ev gibidir. Ateizm dünyayı açıklama iddiasında olan bir görüş ya da bir felsefi akım değildir.Ateistler evrenin kökeni, canlıların ortaya çıkışı, hayatın anlamı gibi temel konuları bilinmezliğe havale etmişlerdir.
Çağdaş ve bilimsel temellere dayandırılabilecek dünyevi temelli ahlak anlayışı çoğu ateist tarafından savunulmaktadır. Ateizm, herhangi bir DİNSEL soruya cevap verme gayesindeki bir düşünce biçimi değildir. 
Tanrı’nın varlığına dair milyonlarca kanıt varken ateizm Tanrı’nın olmadığını neye dayanarak söyleyebiliyor.
Ayrıca, nasıl tanımlandığına bağlı olarak Tanrı’nın var olmadığının kanıtlanması da mümkün değildir. Dünyada yapılmış her şey, sevgi sayesinde yapılmıştır. Değişmek ve değiştirmek istiyorsanız okuyun ve elinize kaleminizi alıp yazmaya başlayın. 
 
Mustafa Mızrak / Gazeteci Yazar