KORONAVİRÜS
Mustafa MIZRAK

KORONAVİRÜS

Bu içerik 802 kez okundu.

Türkiye’de hayat değişti. Kayıp sayısının binlerle ifade edildiği, hasta sayısının   yüz bine yaklaştığı ülkeler var. Onlarla aynı durumda değiliz hamdolsun. Ama oradaki sonuçların umulmayacak kadar kısa sürelerde ortaya çıktığını akılda tutmak gerekir. Devletimiz insanını korumak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Küresel soruna karşı ulusal mücadelesini verme yolunda büyük fedakarlıklar her geçen gün artıyor. Corona Virus Ülkemize girmiş durumdadır. Devletimizin bunun için yapabileceği çok şey olmadığını kabulenmemiz ve yapılması gerekenleri kendimizin toplum olarak yapmamız gerekmektedir. Gıda seçimlerinde çok seçici davranmaya başlayın, sucuk salam sosis ten kesinlikle uzak durun.

Devletimiz halkını dışarıdan gelecek tehlikelere karşı koruyacak sıkı tedbirler alıyor ve gelişmelere karşı daima duralı davranan birimler oluşturuluyor. Hiç kimse virüsün ortaya çıkmadığı güne artık dönemez. Biz de virüs öncesine dönemeyiz. Önümüzdeki günler istesek de istemesek de kesinlikle farklı olacak. Bu hastalık bütün dünyada hayatı değiştirecek bir yayılma gücüne sahip. Bu tehlikeden uzak durmanın yolu hayat tarzımızda geçici bir değişikliğe gitmek ve evden çıkmamak. Sizlerde dikkat edip Yurt dışından kargo kabul etmeyin ve yurt dışı alışveriş sitelerinden uzak durun özellikle dağıtım merkezi Çin olan yerlerden bir süre alış veriş yapmayın.Dışarı çıktığınızda maske ve ince plastik eldiven kullanmayı alışkanlık edinin, evinize girerken ayakkabılarınızı dışarıda çıkarın ve içeri almayın.

Korona virüs en çok sosyal ortamda bulaşıyor ve temas kesildiğinde virüsün de önüne geçiliyor.Tedbirler basit fakat görünen tedbirlerin uygulanmasını kolaylaştıracak şartlar son derece hayati önem taşıyor. Hastalığın yayılmasını engelleyecek şartları sağlamak ve onlara uymak zorundayız. Hastalığın yayılmasına karşı daha ileri tedbirlere ihtiyacımız olduğu kaçınılmaz. Dünyada başarı göstermiş yöntemleri değerlendirmek ve uzmanların ortaya koyduğu çözümlere bire bir uymak gerek.

En önemli tedbir izolasyonu hastalığın yayılmasına karşı prensip haline getirmek. Ülkemizde sosyal hareketlilik en alt düzeye inmeli, sosyal hayat buna göre düzenlenmelidir. Bunun için de çalışma saatleri, çalışma günleri, tatiller düzene konmalıdırEn önemli konu sokakta geçirilecek zamana kısıtlama koymalı ve bu kurala uymayı alışkanlı haline getirmeliyiz. Sosyal hareketliliği ve teması azaltarak, toplum yaşamının yeni bir düzene konması gerekiyor.

Burda amaç virüsün yayılımını önlemek, virüsü olduğu yerde kontrol altına almaktır. Yani teması en aza indirecek bir hayata ihtiyacımız var. Bunun için hareketliliği azaltmak, yayılmaya karşı bu tedbirli olmaktır.

Sevgi Sabırlıdır,Sevgi Şefkatlidir.Sevgi Kıskanmaz, Övünmez, Böbürlenmez.Sevgi Kaba Davranmaz. Mustafa Mızrak / Gazeteci / Yazar

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir